România a primit medicamente pentru bolnavii de COVID-19 din Franța: ”Sprijinul arată solidaritatea europeană”
România a primit medicamente pentru bolnavii de COVID-19 din Franța. Ajutorul a sosit, duminică, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Ciolpani (CNCCI).
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că aceste acţiuni se fac sub coordonarea Protecţiei civile europene.
”Noi, de la început, am discutat cu doamna ambasador al Franţei (Laurence Auer – n.r.) şi cu colegii de la Protecţia Civilă Franceză, Protecţia Civilă Europeană, Ministerul Sănătăţii din Franţa şi Ministerul de Externe din Franţa. Pentru noi, acest sprijin este unul extraordinar, pentru că arată solidaritatea europeană în momentele dificile. Şi vreau, pe această cale, să mulţumesc (…) pentru sprijinul acordat din partea colegilor din Franţa.
Ministerul Sănătăţii va face planul de distribuire şi Unifarm va face distribuirea cu maşini refrigerate, pentru că unele dintre ele trebuie să fie păstrate la temperaturi între 2 şi 8 grade. Dozele astea sunt foarte importante pentru menţinerea pacienţilor intubaţi, ventilaţi, sedaţi, care trebuie să fie relaxaţi muscular ca să poată să fie îngrijiţi în secţiile de Terapie Intensivă când nu mai pot respira normal. Sunt medicamente pentru toate secţiile de terapie intensivă şi vor ajunge pentru un timp suficient. Depinde de consum. Este foarte greu de estimat”, a afirmat Arafat, duminică, la Ciolpani, unde a fost prezent împreună cu ambasadorul Franţei, Laurence Auer, la sosirea ajutoarelor.
”Acestea sunt medicamente pentru reanimare (ATI), exact acelea care sunt necesare astăzi în spitale. Am lucrat cu ministrul Arafat şi cu ministrul Sănătăţii şi cu autorităţile române, pentru că Mecanismul european de protecţie civilă este unul care funcţionează foarte bine, iar aceste medicamente vor fi livrate imediat. Miercuri vor sosi şi alte ajutoare, echipamente”, a spus și Laurence Auer.
Coronavirus România, 24 octombrie 2021
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.725 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 148 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 911 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
În intervalul 23.10.2021 (10:00) – 24.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 389 de decese ( 201 bărbați și 188 femei), din care 8 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.
Dintre cele 389 de decese, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 14 la categoria de vârstă 40-49 ani, 35 la categoria de vârstă 50-59 ani, 97 la categoria de vârstă 60-69 ani, 141 la categoria de vârstă 70-79 ani și 97 la categoria de vârstă peste 80 ani. 347 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 12 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 30 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Au fost raportate 8 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Argeș, Bacău, Buzău și Mureș, 1 în luna septembrie 2021 și 7 în octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 381 de decese.