Risti sa faci cancer de col daca mananci prajituri de trei ori pe saptamana
Diabetul, cresterea in greutate si scaderea poftei de mancare nu sunt singurele probleme de sanatate grave cu care te poti confrunta daca dai frau liber dorintei de a te infrupta cu dulciuri cat mai des. Cele mai recente studii realizate in domeniu scot la scot la iveala faptul femeile care consuma de doua-trei ori pe saptamana prajituri sau biscuiti prezinta un risc cu 33% mai mare sa dezvolte temutul cancer de col uterin, decat cele care nu mananca dulciuri in mod frecvent.
Potrivit medicilor englezi, cu cat frecventa consumului produselor zaharoase creste, cu atat se mareste si posibilitatea de imbolnavire. Specialistii pun acest lucru pe seama faptului ca zaharul din dulciuri contribuie la procesul de eliberare a insulinei, ceea ce stimuleaza cresterea activa a celulelor in endometru. In acelasi timp, zaharul creste si nivelul de estrogen, conducand inevitabil la o crestere necontrolata a celulelor si, implicit, la declansarea cancerului de col uterin.