Riscurile la care se supun românii pe litoral. ANPC a făcut descoperiri șocante în restaurante

Publicat: 28/06/2022 | 15:41

Deși turiști ar trebui să se bucure de o zi minunată pe plajă și de o experiență plăcută în restaurantele din apropiere, ANPC anunță nereguli uriașe găsite în mai multe locații. Depozitarea greșită a alimentelor i-a făcut pe specialiști să tragă un semnal de alarmă.

Pericolele la care se supun turiștii români care optează pentru o vacanță pe litoralul românesc se află la tot pasul. Restaurantele de la mare au primit vizita inspectorilor ANPC, care au descoperit o mulțime de nereguli în ceea ce privește depozitarea peștelui și a altor alimente asemănătoare.

VEZI ȘI: AVERTIZARE DE LA PROTECȚIA CONSUMATORULUI! 9 DIN 10 LOCALURI DE PE LITORAL FAC ASTA

ANPC trage un semnal de alarmă cu privire la anumite produse consumate pe litoral

Cei care urmează să meargă la mare, ar putea ajunge să se confrunte cu toxiinfecții alimentare puternice datorate unor condiții nepotrivite de depozitare a alimentelor. În urma unor verificări, inspectorii ANPC au descoperit 444 de kilograme de pește și fructe de mare care nu au fost depozitate în compartimente potrivite. Temperatura unor astfel de produse ar trebui să fie de -18 grade, însă cei care conduc restaurantele nu au luat în considerare acest aspect și s-au trezit cu amenzi substanțiale.

„Au fost identificate 444 de kilograme de diverse sortimente de peşte şi fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rupându-se astfel lanţul termic care garantează calitatea produsului congelat”, a explicat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

CITEȘTE ȘI: AMENZI URIAȘE DATE DE ANPC MAI MULTOR COMPANII RUSEȘTI DIN ROMÂNIA. VERIFICĂRILE AU AVUT LOC ÎN TOATĂ ȚARA

Localurile care nu respectă regulile impuse de Protecția Consumatorului, au primit deja amenzi uriașe în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, toată marfa a fost confiscată și distrusă, deoarece nu mai putea fi consumată. Pentru a evita eventualele probleme de sănătate cauzate de consumul unor produse depozitate greșit, turiștii ar trebui să fie atenți la temperatura și timpul de păstrare ale acestora. De asemenea, înainte de a achiziționa pește sau alimente asemănătoare, turiștii ar trebui să le miroasă și să se asigure că nu sunt stricate deja.

Valentina Ene
Valentina Ene a ales să lucreze în presă din anul 2019, dar a cochetat cu lumea mondenă încă din liceu. Pasionată de showbiz, dar și de actualitate, s-a alăturat site-ului CANCAN.RO pentru a putea acoperi o paletă cât mai largă de subiecte. Valentina Ene este redactor la site-ul CANCAN.RO, ... citește mai mult