World Vision România a analizat comportamentele din rândul adolescenților, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, cu privire la influența fraților Tate asupra lor. Rezultatele arată că tinerii, fie că e vorba de cei din mediile defavorizate sau din cei din clasele sociale de mijloc, își doresc să urmeze modelul de business la fraților britanici.
Cazul fraților Tate a făcut furori în întreaga lume. În utima lună, atât presa din România, cât și cea din străinătate i-a prezentat pe frații Tate și a scos la iveală detalii șocante din spatele succesului britanicilor. Aceștia au devenit extrem de influenți în întreaga lume, adunând sute de mii de tineri în comunitatea lor. Pe tineri i-a captivat, căci succesul pe care ei îl afișau este unul râvnit de fiecare om. Bani, afaceri, faimă, lux, mașini scumpe, vacanțe de lux… cam ăsta era stilul de viață al britanicilor. Iar pe tineri i-a fascinat.
În acest sens, organizația World Vision România a efectuat un studiu, prin care a analizat felul în care stilul de viață și modelul de business al fraților Tate îi influențează pe tineri să își dorească să urmeze și ei această cale.
Rezultatele sunt îngrijorătoare.
(CITEȘTE ȘI: Milionarii, vizitați miercuri de două personaje misterioase. Ambasada Marii Britanii nu se dezice de frații Tate!)
Datele obținute în urma studiului arată că unu din trei adolescenți din mediul rural spune că nu este fericit ca ceilalți tineri de vârsta lui, iar 39% spun că, rareori sau chiar niciodată, nu au acasă un părinte care să-i laude. Iar asta înseamnă că personaje precum frații Tate îi determină pe aceștia să își dorească sau chiar să viseze la un stil de viață ca al lor.
„Unu din trei adolescenţi din mediul rural spune că niciodată sau doar uneori este la fel de fericit ca ceilalţi tineri de vârsta lui. În acelaşi timp, 39% spun că niciodată sau rareori au acasă un părinte sau altă persoană care să-i laude, iar pentru aproape jumătate (47%) dintre adolescenţi, una dintre priorităţi este să fie pe banii lor”, sunt datele prezentate joi de World Vision România, care în acest context atrage atenţia că „personaje toxice din mediul online ca Andrew Tate sunt extrem de periculoase pentru copii şi tineri, mai ales pentru cei din mediile dezavantajate”
Grijile din familie îi determină pe tineri să aleagă calea cea mai ușoară pentru a face bani și pentru a scăpa de stresul financiar, mai arată datele World Vision România.
„Tot mai mulţi copii, mai ales din mediile vulnerabile, au părinţi prea stresaţi din cauza banilor pentru a mai putea să le ofere atenţia de care au nevoie. Grijile pe care părinţii le resimt le transmit inevitabil către copii. Şi-atunci social-media devine un spaţiu de evadare de la greutăţile de zi cu zi. Altă problemă este că personaje precum Andrew Tate le oferă iluzia că şi ei pot face foarte uşor bani şi să-şi îndeplinească orice altă dorinţă”, a declarat Vlad Rusu, psiholog care activează în comunităţile World Vision România.
„Orice copil, pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă, are nevoie să fie în siguranţă, să primească afecţiune şi atenţie. Dacă el nu are acces la un astfel de mediu în familie şi la şcoală, creşte riscul ca el să caute validare pe social-media sau într-un anturaj de prieteni. Problema este că, în multe cazuri, acestea pot avea o influenţă negativă. Însă adolescentul, pentru că îşi doreşte să se integreze într-un grup, va adera şi el la acelaşi tip de valori toxice”, mai explică psihologul Vlad Rusu.
Mai mult decât atât, datele îngrijorătoare arată că aceste modele toxice pentru tinerii din ziua de azi, înseamnă un pericol și pentru generațiile viitoare.
„Eu cred că Andrew Tate a putut să influenţeze foarte mulţi tineri din cauza felului în care se afişează. Înainte să-i fie închise conturile de socializare, posta foarte des poze cu el în vacanţe luxoase, lângă maşini scumpe. Mereu sugera că banii sunt pe primul loc. În podcasturi, promova tot felul de aşa-zise sfaturi pentru a face bani, ceea ce l-a făcut şi mai viral pentru că mulţi tineri îşi doresc să fie ca el”, a declarat Mario Hânceanu, 15 ani, membru în Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România, relatează news.ro.