Probele din cadrul simulării pentru Bacalaureat 2019 s-au încheiat săptămâna trecută, iar acum adolescenții numără zilele până când vor afla rezultatele. Și asta pentru că mai e puțint până când se afișează notele, iar elevii de clasa a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, dar și cei care sunt în clasa a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă, vor afla cum stau în prezent cu materia pentru BAC. Vă reamintim că rezultatele obținute la simulările pentru Bacalaureat 2019 nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă fie de elevi, fie de părinții acestora.
Citește și: BAC 2019. Calendarul complet al probelor de la Bacalaureat 2019
Toți cei care au susținut simularea pentru Bacalaureat 2019 vor afla rezultatele vineri, 29 martie. Într-un comunicat făcut public în urmă cu ceva timp de oficialii Centrului Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației a fost subliniat faptul că evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care “asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional”, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. De asemenea, în situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.
Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Potrivit statisticilor, anul trecut, în urma simulării probelor scrise de la examenul de Bacalaureat, ponderea elevilor de clasa a XII-a cu medii care asigură promovarea, respectiv de 6 şi peste 6, a fost de 39,55%, adică 43.800 de elevi din 110.752 de elevi prezenţi. La clasa a XI-a, rata de promovare a fost de 33,73%, în creştere cu aproape 4 procente, comparativ cu 2017, când s-a situat la valoarea de 29,85%, respectiv cu 8 procente faţă de 2016 (25,76%), conform Ministerului Educaţiei Naţionale.