Rezultate BAC 2019. Elevii din București care au susținut examenul de maturitate așteaptă acum, cu înfrigurare, rezultatele care vor fi afișate mâine, 8 iulie. Examenul de Bacalaureat reprezintă un test esențial pe drumul către pregătirea ulterioară a elevilor, fiind o adevărată piatră de încercare.
Rezultatele la Bacalaureat 2019 sunt așteptate de toți absolvenţii de liceu din întreaga țară. În București, 394 de elevi au lipsit la probele scrise, din cei 13.885 înscriși. Pe site-ul edu.ro vor fi afișate – mâine, 8 iulie, până la ora 12.00 – notele pe care le-au obținut elevii din întreaga țară și București.
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început luni, 1 iulie, cu testul de Limba şi literatura română – proba E)a). Marţi, 2 iulie, s-a desfășurat proba la Limba şi literatura maternă – E)b) – maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 3 iulie, a avut loc proba obligatorie a profilului – E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), a fost susținută joi, 4 iulie.
Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare).
Citește și: EDU.RO: SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ, LA BAC 2019
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise s-a facut în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Vezi și aici: EDU.RO: SUBIECTE ȘI BAREM LA ISTORIE, LA BAC 2019
Ca să calculezi media finală a examenului de Bacalaureat, trebuie să respecți o formulă foarte simplă. Mai exact: Media aritmetică – suma unui număr de variabile împărțit la numărul lor. Media aritmetică = (a+b)/2. În cazul examenului de BAC se susțin trei probe scrise, astfel că vor exista trei note. Media de BAC se va calcula: (a+b+c)/3. Prin urmare, dacă un elev a obtinut următoarele note la examenul național de bacalaureat: Limba Română – 8,5; Matematică – 8; Chimie 9,40. Media la BAC se calculează în felul următor: (8,5+8+9,40)/3= 8,63.
Nu rata: BACALAUREAT 2019. ABSOLVENȚII DE LICEU SUSȚIN PRIMA PROBĂ SCRISĂ, LA LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ
Toți cei care care nu vor obține o medie de promovare a examenului maturității vor fi nevoiți să se înscrie din nou ca să poată susține BAC-ul. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 se desfășoară în perioada 21 august – 3 septembrie.
– 15 – 19 iulie: înscrierea candidaților;
– 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe;
– 21 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă;
– 22 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă;
– 23 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă;
– 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă;
– 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;
– 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
– 30 august și 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale – proba D;
– 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C;
– 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00);
– 3 – 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor;
– 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.