Multi dintre porcii care vor ajunge pe masa romanilor de Sarbatori sunt hraniti cu animale moarte si oua stricate, lucru interzis de UE si foarte periculos.
Potrivit Romania Libera, mai multi tarani care cresc porci pentru a-i vinde de Craciun la targ folosesc o metoda rentabila, dar ilegala, de ingrasare a acestora.
Porcii sunt hraniti cu o supa in care au fiert gaini moarte, cumparate foarte ieftin de la fermele avicole, si cu oua stricate.
Unii tarani practica aceasta metoda pentru ca animalele moarte sunt ieftine si grasimea lor ingrasa mai repede porcii decat hrana clasica, alcatuita din cereale.
Aceasta alimentatie este interzisa de Uniunea Europeana, pentru ca multe boli pot fi transmise astfel la porci.
Publicatia citata sustine ca a intalnit aceste practici in Mihailesti, judetul Giurgiu, unde doua ferme de pasari vand animale moarte. Totul se desfasoara insa in secret.
In Romania, hranirea animalelor destinate consumului uman cu cadavre ale altor animale a fost interzisa prin lege in anul 2005.
R.R.