Paste carbonara. Top 4 rețete pentru un preparat culinar italienesc deosebit
Rețeta de paste carbonara este una foarte simplă, ce poate fi pregătită de oricine. În funcție de persoană, aceasta poate fi adaptată și readaptată la nesfârșit, atâta timp cât se ține cont de ingredientele de bază. În continuare vă vom prezenta patru dintre cele mai cunoscute metode de a găti acest preparat culinar.
La origine, aceasta este o rețetă italienească din care nu ar trebui să lipsească guanciale, pecorino și ouă. Treptat, oamenii au ajuns să se adapteze, deoarece este destul de greu să găsești ingredientele potrivite și la un preț destul de bun. Cele mai bune restaurante italienești din România au rețete proprii, însă, în continuare veți putea descoperi patru modalități foarte simple cu care nu veți da niciodată greș.
VEZI ȘI: Rețeta de musaca cu vinete a lui Joseph Hadad. Care este ingredientul special al bucătarului
Top rețete de paste carbonara
1. Rețeta de paste carbonara italienești
Ingrediente:
- 400 gr. spaghete;
- 200 gr. guanciale (pancetta sau bacon);
- 4 gălbenușuri de ou;
- 100 gr. brânză pecorino;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Pentru a avea parte de două porții carbonara italienești ca la carte trebuie să urmezi niște pași simpli. Înainte de toate, pune la fiert apa, iar în momentul în care clocotește, adaugă pastele. Între timp, puteți să tăiați cubulețe bucata de guanciale și să o adăugați totul în tigaie. Amestecați gălbenușurile de ou cu brânza pecorino până se obține un conținut omogen.
După ce s-au fiert pasele, puteți să le adăugați în tigaia în care se află cubulețele de guanciale și să turnați o cană cu apă caldă. Amestecați pentru 2 minute, apoi adăugați amestecul de gălbenușuri și brânză și mai lăsați pe foc maxim 1 minut. Poftă bună!
2. Rețetă de paste carbonara cu smântână, la cuptor
Ingrediente:
- 300 gr. tagliatelle;
- 1 ceapă;
- 3 căței de usturoi;
- 2-3 linguri ulei;
- 300 gr. bacon;
- 200 gr. ciuperci;
- 300 gr. smântână de gătit;
- 4 gălbenușuri de ou;
- 200 gr. cașcaval ras;
- 50 gr. parmezan;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
În primul rând, trebuie să puneți pasele la fiert, după ce apa clocotește. Între timp, tocați ceapa cubulețe, mărunțiți bine usturoiul și tăiați cubulețe bucata de bacon. Încingeți bine tigaia cu ulei și adăugați aceste trei ingrediente pentru a le căli cât mai bine. După 5 minute, adăugați și ciupercile și lăsați-le pe foc circa 4 minute.
În al doilea rând, este important să amestecați bine gălbenușurile de ou, cu cașcavalul ras și cu smântâna de gătit, urmând să turnați compoziția peste pastele fierte și scurse. Puneți sarea, piperul și celelalte ingrediente călite în tigaie și adăugați din nou cașcaval pe deasupra. Băgați totul la cuptor pentru 25 de minute. Scoateți de la cuptor tava și serviți pastele cât sunt calde.
CITEȘTE ȘI: Ciorba rădăuțeană. Rețetă, mod de preparare și ce ingrediente trebuie să folosești
3. Rețeta de spaghete carbonara fără smântână a Jamilei
Ingrediente:
- 250 gr. spaghete;
- 200 gr. bacon;
- 100 gr. parmezan;
- 2 ouă;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 2 gălbenușuri de ou;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Pentru a prepara această rețetă este important să puneți la fiert pastele. Apoi, feliați bucățile de bacon și puneți-l la călit într-o tigaie încinsă în care ați adăugat uleiul de măsline. După ce s-au călit bucățile de bacon, le puteți scoate din tigaie și vă puteți apuca de sos. Amestecați cele două ouă, cu cele două gălbenușuri, adăugând piper, parmezan și bacon.
Pastele ar trebui să fie fierte în maxim 10-12 minute, urmând să le scoateți din oală și să le scurgeți. Păstrați o cană din apa în care au fost fierte spaghetele pentru a dilua sosul. Amestecați într-un bol compoziția sosului și spaghetele fierte, adăugând apa din paste și asta este tot. Poftă bună!
4. Rețeta simplă de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu
Ingrediente:
- 200 gr. de spaghete;
- 100 gr. de bacon;
- 50 gr. de parmezan ras;
- 2 ouă;
- piper;
- sare.
Mod de preparare:
Bucătarul emisiunii „Chefi la cuțite” de pe Antena 1 are o rețetă specială de paste carbonara. Acesta folosește spaghete pe care le pune la fiert înainte de toate. Apoi, prăjește bine cubulețele de bacon, urmând să adauge un polonic de apă în tigaie, lăsând totul la foc mic. Între timp, Florin Dumitrescu amestecă gălbenușurile de ou cu parmezanul ras.
După ce s-au fiert pastele, le puteți adăuga în tigaia în care se află și bucățile de bacon, peste care presărați parmezan. La final, adăugați și compoziția obținută din amestecul gălbenușului de ou, plus jumătate de polonic de apă de la paste. Mai lăsați pe foc maxim un minut, iar apoi puteți servi totul. Poftă bună!
NU RATA: Rețeta clasică de spaghete carbonara. Ingrediente + cum să faci sosul de smântână