Rețete de Crăciun. Învață să prepari 3 rețete simple de prăjituri cu nucă, ciocolată și cafea

Publicat: 08/12/2021 | 22:30
Prăjitură de Crăciun Sursă foto: Pixabay

Rețete de Crăciun. Se apropie una dintre cele mai iubite perioade ale anului, și anume sărbătorile de iarnă! Și, cum e firesc, gospodinele se pregătesc din timp cu rețete speciale care vor încânta papilele gustative ale membrilor familiei. Învață să prepari 3 rețete simple de prăjituri cu nucă, ciocolată și cafea.

Prăjiturile sunt nelipsite de pe mesele oamenilor, în preajma sărbătorilor. Gospodinele se pregătesc intens în această perioadă, fac liste de cumpărături și caută cele mai gustoase preparate pentru ca membrii familiei să fie fericiți, iar papilele lor gustative să fie încântate cu exploziile de gusturi. Și, în cazul acesta, vă prezentăm, mai jos, câteva rețete pentru gusturi diferite, cu ingrediente precum: nucă, ciocolată, cafea, scorțișoară, mere.

Vezi și COZNONACUL PERFECT. DOAR GOSPODINELE TRECUTE DE 50 DE ANI ÎL MAI FAC DUPĂ ACEASTĂ REŢETĂ

Prăjiturică turnată cu mere și scorțișoară

Ingredientele necesare:
– 2 ouă
– 200 g zahăr
– 180 g făină
– 1 pliculeț praf de copt
– 100 ml ulei
– 100 ml lapte
– 1 kg mere
– 5 g scorțișoară

Mod de preparare: se bat ouăle cu 130 de grame de zahăr și ulei. Separat se amestecă făina și praful de copt și, apoi, se incorporează treptat cu ouăle bătute. Treptat trebuie să adăugați și laptele.

Apoi, separat, merele trebuie curățate și date prin răzătoare. Restul de zahăr se amestecă cu merele rase, în cratiță. Atunci când sucul merelor scade, trebuie să adăugm scorțișoara. Apoi, lăsați-le să se răcească.

Într-o tavă se pune hârtia de copt, se toarnă, inițial, jumătate din aluat. Se lasă la copt timp de 10 minute, la 180 de grade Celsius. Apoi, după zece minute, se adaugă amestecul de mere și resul de aluat. Se mai lasă la cuptor aproximativ 30 – 40 de minute.

Vezi și AU APĂRUT DEJA PRIMELE OFERTE! CÂȚI LEI COSTĂ UN BRAD NATURAL DE CRĂCIUN ACUM, ÎN 2021

Prăjiturică fără coacere cu ciocolată

Ingredientele necesare:
– 24 de biscuiți digestivi
– 1/3 casă zahăr pudră
– 1/3 cană unt topit
– 2 lingurițe esență de vanilie
– 1 cană și jumătate de frișcă lichidă
– 100 – 150 gr. ciocolată neagră, rasă
– 1 ciocolată cu lapte, bucăți

Mod de preparare: se zdrobesc biscuiții și se adaugă zahărul pudră și se amestecă ingredientele. Într-un vas de copt, tapați cu hârtie de pergament, adăugați compoziția și lăsați compoziția în frigider, timp de 30 de minute.

Apoi, frișca lichidă trebuie turnată într-o oală, la foc mic, adăugând și esența de vanilie. Atunci când începe să fiarbă, adăugați ciocolata. Amestecați până când se topește. Apoi, turnați pe blat și lăsați compoziția în frigider, pentru încă două ore. Opțional, puteți adăuga și nucă mărunțită, după gust.

Vezi și DE NECREZUT! CÂȚI LEI A AJUNS SĂ COSTE O SIMPLĂ CRENGUȚĂ DE BRAD, PENTRU CRĂCIUN

Imagine reprezentativă. Sursă foto: Pixabay

Vezi și SCUMPIRE COLOSALĂ! IREAL CÂȚI LEI VA COSTA 1 KG DE CARNE DE PORC, DE CRĂCIUN

Tiramisu cu pișcoturi și cafea

Ingredientele necesare:
– 200 ml cafea tare
– 40 ml coniac
– 4 ouă
– 50 g zahăr
– 500 g mascarpone
– 150 g pişcoturi
– 2-3 linguri cacao

Mod de preparare: Se prepară cafeaua și se lasă la răcit. Separați gălbenușurile de albușuri în două vase și adăugaț zahărul peste gălbenușuri. Amestecați compoziția cu un mixer la o viteză medie, timp de două minute, până ce zahărul se dizolvă. Apoi, trebuie să amestecați cele 500 grame de mascarpone până se înmoaie puțin și se pune peste crema de gălbenuşuri.

Mixați, în continuare, timp de un minut. Apoi, albușurile trebuie mixate timp de două minute, până devin spumă. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă.

Înmuiați pișcoturile în siropul de cafea cu coniac și puneți-le într-o tavă. Deasupra lor, adăugați crema, apoi cacao. Compoziția trebuie să stea la frigider mai mult de trei ore, până se întărește.

Sursă foto: Pixabay 1, 2