Micii reprezintă unul dintre cele mai iubite preparate culinare ale românilor, tocmai de aceea este important să știți cum să îi pregătiți pentru a avea parte de o experiență uimitoare. Secretul este cunoscut de către cei mai buni bucătari, dar și de către gospodine.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că micii nu lipsesc de pe mesele românilor de fiecare dată când se face un grătar. Fie că este vorba despre o zi de naștere sau despre o mică petrecere alături de prieteni, acest preparat culinar îi face pe toți să aștepte cu sufletul la gură. Dacă sunt serviți alături de muștar și mămăligă caldă, cu atât mai bine.
VEZI ȘI: CÂȚI LEI COSTĂ UN SINGUR MIC CU MUȘTAR ÎN CELEBRUL RESTAURANT „LA COCOȘATU” DIN BUCUREȘTI
Cei care iubesc grătarul nu ratează nicio ocazie pentru a se putea bucura de niște mici bine făcuți. Fie că este vorba de carne de vită, porc, pui sau oaie, pasta obținută va fi mereu ideală pentru a satisface nevoile culinare ale tuturor doritorilor. Chiar și așa, există un detaliu pe care multe persoane îl ignoră înainte de a pune micii pe grătar, de aceea obținu un rezultat neplăcut.
Maeștrii bucătari și gospodinele adevărate știu faptul că pentru a obține niște mici suculenți și delicioși, aceștia trebuie unși înainte de a fi puși pe grătar cu puțin ulei. Este foarte important ca micii să aibă parte de suficientă grăsime pentru a putea fi gătiți în suc propriu și pentru a evita să devină seci și înecăcioși.
Carnea pentru mici trebuie pregătită și ea cu grijă înainte. Dacă doriți să evitați caserolele din comerț, puteți opta pentru o rețetă simplă, care nu vă va lua foarte mult timp și care vă va face să vă îndrăgostiți de acest preparat culinar. Utilizați un amestec de carne de vită și porc, tocați carnea de două ori, apoi amestecați-o cu condimente din abundență. Unele persoane iubesc micii mai picanți, așa că puteți adăuga și ardei iute. Lăsați carnea la frigider timp de o zi, iar apoi modelați micii cât de mare doriți. Ungeți-i cu ulei înainte de a-i pune pe grătarul încins, dar aveți grijă să îi întoarceți regulat pentru a evita carbonizarea lor.