Rețeta-minune de tocăniță de pui cu ceapă a lui Sorin Bontea. Trucul faimosului chef de la Antena 1
Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul pentru a obține o tocăniță de pui cu ceapă ca la carte. Juratul emisiunii „Chefi la cuțite”, de pe Antena 1, le-a explicat urmăritorilor săi din mediul virtual cum să pregătească o rețetă care îi va uimi chiar și pe cei mai pretențioși.
Tocănițele sunt unele dintre cele mai cunoscute preparate culinare, pregătite cu mult drag de mame sau bunici. Acestea pot fi făcute din orice și nu necesită o muncă deosebită, însă uneori este bine să știi ce cantități să folosești pentru a avea parte de un rezultat impecabil. Iată ce îi sfătuiește Chef Sorin Bontea pe cei care se apucă de gătit o tocăniță de pui cu ceapă.
Ce truc folosește Sorin Bontea, celebrul chef de la Antena 1, pentru a pregăti tocănița
Ingredientele de care ai nevoie pentru tocăniță:
- 6-8 cepe mari
- pulpe de pui dezosate
- foi de dafin
- boabe de piper
- roșii cuburi
- pătrunjel/ pătrunjel
- cimbru
- sare
- ulei
- făină
Pentru a pregăti întregul preparat culinar, va trebui să puneți într-o tigaie încinsă puțin ulei, peste care veți adăuga puiul, dar nu înainte de a-l trece prin făină. Nu trebuie să prăjiți carnea, ci doar să o rumeniți pentru că aceasta va fierbe o dată cu restul ingredientelor la un moment dat. Secretul este să treceți puiul bine prin făină pentru ca la final sosul să se poată lega așa cum trebuie.
CITEȘTE ȘI: REȚETA PERFECTĂ DE PIZZA A MIRELEI VAIDA. CE INGREDIENTE FOLOSEȘTE PREZENTATOAREA TV
După ce puiul este gata, adăugați ceapa tăiată Julienne, pe care nu trebuie să o gătiți foarte mult. În momentul în care este gătită ceapa, trebuie să adăugați pulpele de pui dezosate, foile de dafin, piperul, cimbrul sarea și o cantitate de apă nu foarte mare. Lăsați la foc mic până când puiul este fiert bine și adăugați roșiile tăiate. Cratița mai trebuie lăsată pe foc încă 5-10 minute, iar apoi tocănița de pui cu ceapă este gata.
Preparatul culinar poate fi o idee grozavă pentru masa de prânz sau pentru cină. Chef Sorin Bontea este de părere că tocănița de pui cu ceapă ar putea fi servită fie cu pâine, fie cu mămăligă, în funcție de preferințele fiecăruia.