Rețetă de tartă cu vișine. Modul de preparare e ușor și rapid

Publicat: 01/05/2020 | 18:00

A început și ultima lună de primăvară și dacă tot avem un week-end prelungit, ne-am gândit să vă propunem un desert rapid și extrem de gustos pentru cei dragi. Tarta cu vișine se prepară imediat și nu vă trebuie prea multă experiență în bucătărie. Cu această rețetă nu aveți cum să dați greș.

Tartă cu vișine, un desert ușor de primăvară

Cu siguranță toată lumea este sătulă de cozonaci, pască sau alte prăjituri mai consistente, așa că v-am pregătit o rețetă pentru un desert mai blând cu silueta. Vremea frumoasă de afară ne duce deja cu gândul la vară, astfel că prăjiturile cu fructe sunt binevenite în această perioadă.

Am ales tarta cu vișine, pentru că aceste fructe nu sunt foarte dulci, iar prăjitura va avea un gust răcoros. În plus, se prepară rapid și nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente.

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 de grame de făină
  • 150 de grame de unt
  • 150 de grame de zahăr
  • esență de vanilie
  • două gălbenușuri
  • puțină sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • un kilogram de vișine (puteți folosi și vișine din compot)
  • 100 de grame de zahăr
  • 30 de grame de amidon de porumb
  • 1 plic de zahăr vanilat

Cum se prepară tarta cu vișine

În primul rând, trebuie pregătit aluatul. Nu vă speriați, se face ușor și va ieși exact ca cel folosit în patiserii. Trebuie să aveți grijă ca untul să fie rece, înainte să-l folosiți. Pentru a fi mai ușor de manevrat, tăiați-l în bucăți și după aceea amestecați-l cu făina și cu zahărul. Nu uitați să adăugați și un praf de sare.

Compoziția rezultată trebuie să fie puțin sfărâmicioasă. După aceea, adăugați pe rând gălbenușurile și omogenizați bine. La final, puneți și esența de vanilie, pentru ca aluatul să aibă o aromă plăcută. Compoziția trebuie înfășurată în folie alimentară și dată la frigider pentru o jumătate de oră.

În acest timp, pregătiți umplutura. Înainte de toate, vișinele trebuie curățate de sâmburi. După aceea, adăugați zahărul peste ele și amestecați bine. Puneți și amidonul de porumb, dar și zahărul vanilat.

Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe masă cu sucitorul. Trebuie să obțineți o formă rotundă, care să nu fie foarte subțire. Așezați aluatul într-o tavă pentru tartă, dar tăiați tot ce depășește forma. Tava o puteți unge cu ulei și apoi presărați făină sau puteți folosi hârtie de copt. A doua variantă este mai convenabilă, atunci când veți scoate tarta din tavă. După ce ați pus aluatul în formă, înțepați-l cu furculița peste tot și apoi băgați tava în congelator, pentru cel puțin 10 minute.

Din aluatul care v-a rămas, faceți, tot cu sucitorul, fășii lungi cât forma în care ați pus tarta. După ce scoateți tarta din congelator, turnați compoziția de vișine. Deasupra puneți fâșiile de aluat, pe care le puteți unge cu gălbenușuri, bătute în prealabil. Tarta se bagă la cuptorul preîncălzit, pentru o oră. Înainte de a o tăia, lăsați-o să se răcească.