Joseph Hadad a postat recent pe blogul său personal o rețetă pe care o pregătește cu drag încă din copilărie și care conține un ingredient special. Este vorba despre shaorma făcută în casă, un fel de mâncare ideal pentru persoanele care își doresc o masă sănătoasă, dar în același timp și sățioasă.
Potrivit blogului său, chefjosephhadad.ro, bucătarul consuma acest fel de mâncare destul de des în copilărie, deoarece toate mamele pregăteau acest tip de shaorma la prânz. Fiind impresionat de gustul bun al preparatului culinar, juratul de la Pro TV a luat decizia de a face public modul de pregătire al acestuia, dezvăluindu-le, tuturor celor care îl urmăresc ingredientul secret.
Așa cum era de așteptat, bărbatul a făcut publică lista cu ingredientele de care ai nevoie dacă îți dorești să obții o shaorma de calitate făcută în casă. Cel mai important este humusul, un ingredient care nu se găsește aproape deloc în astfel de produse pe care oamenii le achiziționează de la diferite centre comerciale.
Pentru o porție de shaorma la farfurie vei avea nevoie de: 130 g de pulpă de pui dezosată, 1 ceapă mică, 1/2 castravete proaspăt, 1 castravete murat, 1 lingură de pătrunjel, 1 roșie, piper negru măcinat, sumac, sare, chimion, ulei de măsline, 3 linguri de humus și 1 lipie sau pită.
Rețeta se pregătește în aproximativ 15 minute. Tot ce trebuie să faci este să tai cubulețe puiul, să toci ceapa julienne, să tai roșiile cubulețe și să mărunțești bine pătrunjelul. În continuare, va trebui să tragi bucățelele de pui la tigaie timp de 2-3 minute, urmând ca mai apoi să adaugi ceapa tocată. După ce aceasta se sotează bine, este indicat să adăugați condimentele (sare, chimion și sumac).
După ce ați terminat de gătit puiul, urmează cel mai important lucru și anume aranjatul în farfurie. Întindeți humusul uniform, deoarece acesta va avea rolul de pat pentru ceea ce urmează. Adăugași puiul, peste care presărați cu grijă legumele tocate. Pentru mai mult gust, puteți adăuga un strop de ulei de măsline.