Cătălin Scărlătescu a dezvăluit secretul din spatele propriei rețete de sarmale de Crăciun. Fostul jurat de la Chefi la cuțite a făcut public ingredientul secret pe care îl adaugă și datorită căruia sarmalele tradiționale românești au un gust aparte.
Rețeta de sarmale de Crăciun a lui Cătălin Scărlătescu pare a fi una clasică, însă acesta are un mic truc prin care preparatul devine special. Nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru compoziția de sarmale, însă este recomandat să țineți cont de pașii pe care fostul jurat de la Chefi la cuțite îi parcurge.
Cele 2 kilograme de ceapă se curăță și se toacă mărunt. Se pune la călit într-o tigaie cu puțin ulei până prinde o culoare aurie. Se lasă la răcit și după se amestecă împreună cu carnea tocată, orezul spălat, cimbru, sare și piper.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.
Cătălin Scărlătescu a dezvăluit trucul pe care el îl folosește de fiecare dată când gătește sarmale. În oala cu sarmale se pune o bucată generoasă de afumătură. Sarmalele vor avea o aromă și un gust unic.
”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.”, a concluzionat Scărlătescu.