Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea pas cu pas! Ce truc secret are prezentatoarea TV: „Vor avea un gust aparte”

Publicat: 19/12/2024 | 09:46
Gabriela Cristea a arătat rețeta ei de sarmale/ Sursa foto: Facebook

Sărbătorile se apropie, iar pregătirile pentru masa de Crăciun sunt în toi. Multe gospodine s-au apucat deja de treabă pentru a avea gata toate preparatele până în data de 25 decembrie. În timp ce unele doamne au propriile rețete, altele vor să încerce ceva nou. Gabriela Cristea le-a arătat urmăritorilor ei cum face sarmalele. Rezultatul a fost foarte apreciat.

Gabriela Cristea este o bucătăreasă deosebită. Din pasiune pentru gătit, prezentatoarea TV și-a deschis și o cofetărie. De asemenea, vedetă împărtășește des cu urmăritorii săi rețetele pentru diferite preparate.

Citește și: Cum arătau Gabriela Cristea și Tavi Clonda când s-au cunoscut în 2013. Transformarea e uluitoare!

Ce rețetă de sarmale are Gabriela Cristea

Gabriela Cristea are o rețetă specială de sarmale și a vrut să împărtășească și cu urmăritorii săi. Prezentatoarea TV le-a arătat internauților pas cu pas cum pregătește acest preparat nelipsit de la masa de Crăciun

De asemenea, vedeta a ținut să precizeze și greșelile la care gospodinele trebuie să fie atente. Pentru început, Gabriela Cristea a atras atenție cu privire la cantitatea de sare. Ea a mărturisit că, dacă varza murată este prea sărată, trebuie pusă la desărat. În caz contrar, cantitatea de sare pusă în compoziția de sarmale trebuie să fie mult mai mică.

„Nu o să mai punem sare în compoziție, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză”, a explicat Gabriela Cristea.

Prezentatoarea TV a arătat și ingredientele pe care le folosește – carne tocată, varză murată, afumătură, ceapă, orez, sos de roșii și cimbru. De asemenea, vedeta a explicat că ea nu călește niciodată ceapa și orezul pentru a evita problemele digestive.

„În carne mai pun și orez, pe care trebuie să îl spăl înainte. Nu călesc nici orezul, nici ceapa. Mi se pare că devine prea agresivă toată treaba. Pun însă roșii, acesta este din nou un alt secret, nu știu dacă și voi faceți la fel.”, a mai spus prezentatoarea de la Antena Stars.

După ce a prezentat ingredientele și a atenționat cu privire la posibile greșeli, Gabriela Cristea s-a apucat de treabă. Vedeta a împletit sarmalele și le-a așezat în oală. Pentru a da savoare preparatului, prezentatoarea TV le-a fiert în vin.

„Într-o oală punem mai întâi un strat de varză tocată, apoi un strat de sarmale. Între straturile de sarmale, mai pun sos de roșii, nouă ne place ca sarmalele să fie mai roșii. Adaug și niște cimbru, pentru că îi dă gust bun.

Apoi, le fierb în vin. Pun câte un pahar de vin, dar care se va evapora, iar sarmalele vor avea un gust aparte. Evident, completez cu apă și le pun să fiarbă, cam o oră, pe aragaz. Apoi le bag la cuptor, la foc mic, câteva ore. Poftă bună!”, a mai menționat Gabriela Cristea.

Citește și: Cine câștigă mai mult în familia Cristea-Clonda?! Prezentatoarea de la Antena Stars a spus-o fără ocolișuri