Rețeta de pulpă de miel la cuptor a lui chef Joseph Hadad, pentru masa de Paște. Ingredientele secrete la care nu s-ar fi gândit gospodinele

Publicat: 12/04/2023 | 23:07
Rețeta lui chef Joseph Hadad care poate fi făcută de gospodine, pentru masa de Paște

Peste doar câteva zile, creștinii ortodocși vor sărbători Paștele. Gospodinele vor pregăti bucate alese, printre acestea numărându-se și celebra pulpă de miel la cuptor. Chef Joseph Hadad a oferit, pe blogul său, o rețetă care poate fi respectată de gospodine. Iată mai jos, în articol, ce ingrediente secrete trebuie să utilizeze și cum trebuie făcut preparatul.

Chef Joseph Hadad a scris pe blogul personal o rețetă de pulpă de miel la cuptor pe care gospodinele o pot face special pentru masa de Paște. Celebrul bucătar a oferit nu doar o listă cu ingredientele ce vor fi utilizate pentru rețetă, ci și modul în care trebuie preparată carnea de miel.

Vezi și REȚETA DE SHAORMA DE CASĂ A LUI CHEF JOSEPH HADAD, GĂTITĂ ÎN DOAR 15 MINUTE. CE INGREDIENT CIUDAT FOLOSEȘTE JURATUL PRO TV

Rețeta de pulpă de miel la cuptor a lui chef Joseph Hadad

Pentru această rețetă, gospodinele trebuie să aibă următoarele ingrediente:

– O pulpă de miel care să cântărească între 1,5 kg – 1,8 kg;
– 3 morcovi;
– 3 bucăți de rădăcină de pătrunjel;
– O jumătate de țelină;
– 5 foi de dafin;
– O căpățână de usturoi;
– Piper negru zdrobit;
– Un baton de scorțișoară;
– Ulei de măsline;
– 3 bucăți de anason;
– Între 6 și 8 boabe de ienibahar;
– Sare grunjoasă, două crenguțe de rozmarin și patru crenguțe de cimbru;
– O jumătate de linguriță de boabe de coriandru (care să fie zdrobite).

Citește și REȚETA DE MUSACA CU VINETE A LUI JOSEPH HADAD. CARE ESTE INGREDIENTUL SPECIAL AL BUCĂTARULUI

Cum se prepară rețeta lui chef Joseph Hadad?

Rețeta de pulpă de miel la cuptor este cât se poate de simplă. Mai întâi trebuie curățată carnea, apoi se pregătește marinata. Se pune o jumătate cantitate de ulei de măsline, doi căței de usturoi, sare și piper, dar și coriandrul, cimbrul și rozmarinul. Carnea se va unge cu această compoziție și va sta la frigider pentru următoarele două sau trei ore.

Apoi, se curăță legumele. Jumătatea de țelină va fi tăiată în patru bucăți. Rădăcinoasele se vor amesteca cu restul condimentelor. Apoi se așază într-o tavă. Peste legume se va plasa carnea care a stat la marinat, în frigider. Aici, gospodinele au două opțiuni dintre care pot alege: fie pun un pahar și jumătate de vin alb demisec, fie pun aceeași cantitate, dar de supă de legume strecurată.

Cuptorul se va preîncălzi la 180 de grade Celsius. Tava va sta în cuptor pentru 45 de minute. Dacă după timpul respectiv, rumenită carnea, atunci se acoperă cu o folie de aluminiu, se coboară temperatura la 160 de grade Celsius și se mai lasă încă o oră la cuptor.

Dacă nu s-a rumenit, trebuie să se mențină temperatura de 180 de grade Celsius, preparatul fiind acoperit cu o folie de aluminiu. Carnea trebuie să stea în cuptor circa 2,5 ore.

Sursă foto: captură video Youtube