Rețeta de prăjitură de post a lui Florin Dumitrescu. Se prepară ușor și este delicioasă ca la bunica acasă!

Publicat: 03/09/2024 | 20:27

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul celei mai simple prăjituri cu mălai. Se prepară ușor și iese delicios! Iată de ce ingrediente au nevoie gospodinele.

Cu siguranță este una dintre prăjiturile copilăriei! Iar Florin Dumitrescu te învață, simplu și rapid, cum să prepari cea mai delicioasă prăjitură cu mălai ca la bunica acasă! Rețeta este una ușoară, care se prepară cu ingrediente simple și la îndemâna oricui. Te cucerește, atât prin gust, cât și prin aspectul frumos colorat și textura densă și ușor umedă, dar cel mai mult prin simplitatea preparării.

Ingrediente:

100 g de mălai
200 g de făină
150 g zahăr pudră
un praf de copt
un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
300 ml lapte de migdale
o portocală și coaja ei

Mod de preparare:

Prepararea prăjiturii cu mălai începe prin amestecarea ingredientelor uscate. Mălaiul, făina și zahărul pudră se combină într-un bol, iar apoi se adaugă praful de copt și bicarbonatul de sodiu pentru o textură pufoasă, fix ca la bunica acasă!

Următorul pas important este încorporarea treptată a laptelui de migdale. Acest proces necesită atenție pentru a obține o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Coaja rasă de portocală adaugă o notă de prospețime care e ca un curcubeu pe cerul gurii! (CITEȘTE ȘI: Florin Dumitrescu, mai sincer ca niciodată despre relația pe care o are cu Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. „Cel puțin eu așa consider”)

Între timp, cuptorul trebuie preîncălzit la 170°C. Ulterior, toată compoziția se toarnă într-o tavă pregătită în prealabil, asigurând o distribuție uniformă a aluatului. Timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute. În acest interval, prăjitura va căpăta o culoare aurie apetisantă și o textură ușor crocantă la suprafață.

În timp ce prăjitura se coace, puteți prepara un sirop răcoritor din patru lingurițe de zahăr pudră și suc de portocală. După coacere, prăjitura trebuie lăsată să se răcească în totalitate. Apoi puteți turna ușor siropul de portocală. Dacă vreți să vă impresionați rudele sau oaspeții, atunci e musai să decorați cu felii subțiri de portocală proaspătă. (VEZI ȘI: Florin Dumitrescu, bulversat înainte de începerea filmărilor pentru MasterChef. Cu ce probleme se confruntă celebrul bucătar)