Rețeta de „omletă perfectă” a lui Joseph Hadad. Secretul nebănuit al juratului „Masterchef” de la Pro TV
Joseph Hadad, juratul de la Masterchef, le-a demonstrat tuturor cum ar trebui făcută o omletă perfectă. Bucătarul ține cont de anumite aspecte, care, pentru unii ar putea părea destul de neînsemnate.
Omleta este cea mai cunoscută și apreciată modalitate de a pregăti ouăle pentru micul dejun. Fie că vorbim despre o omletă simplă, fie că alegem una care are în componența sa și alte alimente, este important să urmăm anumiți pași pentru a putea obține un rezultat impecabil și gustos.
Secretul nebănuit al lui Joseph Hadad pentru a obține o omletă delicioasă
Joseph Hadad, unul dintre cei trei jurați de la Masterchef, a dezvăluit câteva dintre secretele sale de bucătar. Cheful a explicat pe cât posibil care sunt micile reguli de care fiecare persoană ar trebui să țină cont în momentul în care se apucă de pregătit o omletă pentru micul dejun.
Deoarece micul dejun este una dintre mesele principale, avem nevoie de un aport suficient de proteine și nutrienți pentru a ne putea desfășura în condiții optime activitatea până la următoarea masă. Astfel, modul în care este preparată omleta, este foarte important. potrivit indicațiilor oferite de juratul de la Masterchef, este nevoie de minim 3 ouă pentru a obține o omletă pufoasă.
„Mai în glumă, mai în serios, lumea vorbește despre cei care nu știu să gătească, cum că măcar o omletă sunt în stare să facă. Ceea ce poate fi foarte corect. Dar de la a pregăti o omletă și până la a pregăti omleta perfectă, este cale lungă. Indiferent că o faci simplă sau cu diverse ingrediente în compoziție, scopul principal al omletei este să fie pufoasă și cremoasă în același timp. Or, de cele mai multe ori primesc și la hotelurile mari, omlete uscate, înecăcioase.”, a scris bucătarul pe blogul său personal chefjosephhadad.ro.
Recomandările lui Joseph Hadad pentru a obține o omletă perfectă
Potrivit declarațiilor făcute de Chef, ouăle pentru omletă trebuie bătute foarte bine, însă nu foarte puternic, deoarece riști să ai parte de o omletă densă și cauciucată la final. De asemenea, este important să folosim și o tigaie adecvată pentru cantitatea de omletă pe care o pregătim. Uleiul nu trebuie să fie pus în cantitate foarte mare și nu trebuie lăsat să se încingă prea tare.
Omleta trebuie să fie mereu destul de groasă, pentru a putea avea parte de o experiență plăcută. Astfel, încercați să folosiți o tigaie cu un diametru mai mic în cazul în care alegeți să pregătiți o dietă din trei ouă. Calitatea tigăii este și ea foarte importantă, căci nu va permite conținutului să se lipească.