Rețeta de musaca cu vinete a lui Joseph Hadad. Care este ingredientul special al bucătarului
A început sezonul în care toți românii pregătesc rețete cu legumele specifice toamnei, tocmai de aceea aducem în atenția tuturor o rețetă incredibilă de musaca de vinete preparată de Joseph Hadad. Celebrul bucătar are un ingredient secret care va oferi un gust uluitor acestui preparat culinar.
Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România și pregătește periodic diferite preparate culinare de excepție. Acesta are o rețetă reinterpretată de musaca de vinete care a devenit cunoscută. Bucătarul le-a oferit urmăritorilor săi posibilitatea de a prepara această rețetă, după ce a postat-o pe blogul său personal.
VEZI ȘI: REȚETA SPECIALĂ A LUI JOSEPH HADAD. CUM PREGĂTEȘTE BUCĂTARUL CEI MAI BUNI CARTOFI DULCI
Secretul unei musaca de vinete în stilul lui Joseph Hadad
Toamna este un anotimp în care românii pun mare preț pe preparatele culinare care conțin legume de sezon. Printre acestea se numără și vinetele, tocmai de aceea este important să cunoașteți cele mai bune rețete. Joseph Hadad a sărit în ajutorul românilor, oferindu-le posibilitatea de a prepara cea mai bună musaca. Secretul stă în consistența cărnii, aceasta fiind destul de grasă în momentul în care se gătește.
Ingrediente
- 2 vinete
- 12 roșii uscate
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 litru ulei de floarea soarelui
- 240 g carne de miel
- 180 g cane de vită
- 60 g muguri de pin
- 2 căței de usturoi
- sare
- coriandru uscat
- cuișoare
- piper negru măcinat
- nucșoară
- scorțișoară
- cimbru
- pătrunjel
Pentru a pregăti o musaca de vinete în stilul lui Joseph Hadad va trebui mai întâi să începeți cu pregătirea cărnii. Aceasta se toacă foarte mărunt pentru a putea fi gătită. Înainte de a o pune în tigaie, mărunțiți bine ceapa, căliți-o bine în ulei de măsline, iar când aceasta devine aurie, adăugați și carnea mărunțită. În timp ce se gătește, adăugați și mirodeniile, după gust.
Cât timp carnea se pregătește în tigaie, este important să băgați la cuptor mugurii de pin timp de 3 minute. După ce sunt gata mugurii, adăugați-i peste carnea din tigaie, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt. Vinetele se spala bine, se taie felii pe lungime și se prăjesc într-o tigaie în ulei de măsline. Pentru a pregăti musacaua, trebuie să așezați pe farfurie o felie de vânătă, apoi adăugați un strat de carne. Continuați să adăugați câte un strat de vinete, apoi unul de carne.