Chef Sorin Bontea a postat rețeta de gogoși de post! Rețeta de gogoși de post creată de chef Sorin Bontea este remarcabil de simplă și necesită doar câteva ingrediente de bază. Totuși, există un truc esențial de care trebuie să ții cont dacă dorești ca gogoșile să iasă pufoase și delicioase.
Chiar și în lumea deserturilor de post, există o varietate surprinzătoare de rețete delicioase. Bucătarii pot fi extrem de ingenioși și pot folosi ingrediente simple pentru a recrea gusturi care ne duc cu gândul la copilărie. Chef Sorin Bontea ne ghidează pas cu pas în realizarea unei rețete de post care să ne amintească de gustul gogoșilor preparați acasă.
În timpul Postului Paștelui, mulți oameni aleg să consume alimente de origine vegetală, evitând produsele de origine animală. Cu toate acestea, există o varietate de rețete delicioase adaptate celor care țin post. Atunci când vine vorba despre deserturi, există o multitudine de rețete pe care le poți încerca chiar și acasă. Multe dintre ele se pregătesc rapid, iar ingredientele sunt adesea ușor de găsit.
Chef Sorin Bontea a propus o rețetă simplă de gogoși de post, care necesită doar câteva ingrediente de bază.
Iată ce ai nevoie pentru a le prepara:
“E rețeta pe care am găsit-o la mama unui prieten din Satu Mare și am încercat-o și eu. (…) Se amestecă toate ingredientele și se lasă la dospit și gata gogoșile”, a spus chef Sorin Bontea pe rețelele de socializare.
Pentru a obține un aluat pufos și pentru a oferi gogoșilor un gust inedit, este recomandat să activezi drojdia în apă călduță sau în lapte vegetal înainte de a o adăuga în aluat. Acest lucru va permite aluatului să crească corespunzător.
Un alt truc este să folosești apă minerală sau sifon în loc de apă plată. Această metodă poate contribui la creșterea gogoșilor și la obținerea unei texturi mai aerate.
În aluatul pentru gogoși, poți folosi și lapte vegetal pentru a conferi o textură mai delicioasă. Laptele de cocos sau laptele de migdale sunt opțiuni excelente care pot înlocui laptele de vacă și pot adăuga o ușoară grăsime aluatului, contribuind astfel la o textură mai pufoasă a gogoșilor.
Pentru a obține gogoși cât mai pufoase, este recomandat să lași aluatul la dospit pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru se poate face într-un loc călduț, fără curent de aer, timp de aproximativ o oră sau până când aluatul își dublează volumul. Când modelezi gogoșile, evită să lucrezi aluatul prea mult pentru a nu deveni tare.
Când pregătești gogoșile în tigaie, este important să te asiguri că uleiul este încălzit la temperatura potrivită. Gogoșile trebuie să fie prăjite uniform pe ambele părți. Le poți servi simplu, presărate cu zahăr pudră sau umplute cu gem, în funcție de gusturile tale.