Rețeta de cozonac pufos care a cucerit TikTok-ul. O gospodină și-a viralizat secretul: „Nu crapă”
La fel ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, cozonacul devine unul dintre alimentele vedetă de pe lista de cumpărături a românilor. Fie că aleg să îl cumpere gata preparat, fie că sunt în căutarea celei mai delicioase rețete, gospodinele au de unde alege. Ofertele sunt diversificate pentru toate gusturile și buzunarele. Iată tot ce ai nevoie pentru a prepara rețeta de cozonac pufos care a cucerit TikTok-ul. O gospodină și-a viralizat secretul.
De Paște sau de Crăciun, cozonacul este desertul care nu lipsește de pe majoritatea meselor. Pufos, mai puțin pufos, dospit la rece sau la cald, cu ciocolată, cu rahat, cu stafide sau fără stafide, cozonacul este un desert versatil, care se poate prepara pentru absolut toate gusturile și preferințele. Citește Cele mai frumoase mesaje de Crăciun pentru cei dragi! Top 10 idei de urări de sărbători
Recent, una dintre cele mai virale rețete de cozonac de pe Tik Tok a făcut furori printre gospodine. În opinia celei care a divulgat secretele pentru prepararea celui mai delicios desert tradițional românesc, cozonacul este gătit după o rețetă tradițională, perfect echilibrată. Este copt în forme lungi, cu unt, păstrând autenticitatea și farmecul sărbătorilor de iarnă. Iată cum îl poți pregăti în casă.
Vezi care este Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători
Ingrediente pentru aluat
- 1 kg de făină
- 7 gălbenușuri
- coaja de la o lămâie
- coaja de la o portocală
- 250 g zahăr
- 300 ml de lapte cald
- 50 g unt moale
- 50 ml de ulei
- 45 g drojdie proaspătă
- 200 g de smântână
- 1 lingură de esență de vanilie
Ingrediente pentru cremă
- 5 albușuri
- 400 g de nucă măcinată
- 150g de zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 lingură esență de rom
- 250 g de rahat
Mod de preparare
Gospodina a explicat pas cu pas rețeta de cozonac: „Punem făina în bol, dizolvăm drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin lapte călduț, iar zahărul rămas îl dizolvăm în laptele cald. Punem drojdia peste făină, amestecăm foarte puțin și lăsăm să crească vreo 15 minute. Apoi adăugăm sarea, gălbenușurile, coaja de lămâie, uleiul, untul, smântâna, esența de vanilie și laptele cald. Iar cu robotul frământăm 4 minute.
Lăsăm aluatul să dospească 30 de minute, apoi îl mai frământăm 4 minute și apoi îl lăsăm la dospit pentru încă două ore. Între timp, pregătim umplutura. Punem în bolul mixerului gălbenușurile cu zahărul și mixăm vreo 5 minute, până când obținem o bezea consistentă. Peste nucă punem praful de cacao, omogenizăm bine și începem să încorporăm nuca în bezea. Adăugăm o linguriță de rom. Apoi împărțim aluatul în patru părți egale. Umplem cozonacul”, a mai spus gospodina pe TikTok.
This browser does not support the video element.