Rețeta de cozonac moldovenesc a Mirelei Vaida. Ingredientul SECRET care îl face pufos!
Pregătirile de Crăciun sunt în toi, iar gospodinele fac tot felul de bunătăți pentru ziua cea specială. Cozonacii sunt nelipsiți de pe mesele românilor, cei tradiționali fiind specialitatea casei. Multe bucătărese frământă de zor la aceste delicii, pentru ca totul să iasă gustos. Mirela Vaida le-a dezvăluit tuturor rețeta secretă a mamei ei, pentru cozonacul moldovenesc. De ce ingrediente ai nevoie?
Mirela Vaida este o bună bucătăreasă, însă asta nu mai e deloc un secret. Aceasta le-a arătat urmăritorilor ei din online, acum ceva vreme, care este rețeta perfectă pentru un cozonac moldovenesc delicios. Prezentatoarea de televiziune a pregătit acest deliu, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, și foarte multe bucătărese au ținut cont de sfaturile ei.
Cum se prepară cozonacul moldovenesc după rețeta Mirelei Vaida
Vedeta a spus ce ingrediente trebuie pentru un cozonac moldovenesc de vis:
Pentru aluatul de cozonac: 2 kg de făină albă, un praf de sare, zahăr, drojdie (uscată sau proaspătă), unt gras, smântână grasă, coajă rasă de lămâie, 7-8 ouă, esențe (de rom, vanilie și portocală), apă minerală.
Pentru umplutura cozonacului: rahat asortat, miez de nucă măcinat, zahăr, cacao, lapte, esențe, albușuri de ou.
CITEȘTE ȘI: Ce relație are Mirela Vaida cu soacra sa și cum și-a cunoscut soțul: „Mă rugam. Doamne, dă-mi și mie…”
„E rețeta mamei mele, cu foarte multe ouă. După ce aluatul stă la dospit, ne apucăm de făcut umplutura. Albușurile se bat spumă cu zahar, apoi adaugăm miezul de nucă și cacao. Amestecul se întinde uniform pe foaia mare de aluat, peste care presărăm bucățele mici de rahat colorat, de toate aromele. Această combinație face cozonacul bogat si savuros”, a spus Mirela Vaida, într-un vlog pe YouTube.
Moderatoarea de la Acces Direct a dezvăluit cum arată cozonacul perfect pentru ea: plin de umplutură, să aibă miros puternic de vanilie, scorțișoară, lămâie sau portocală.
„Îmi place să fie cozonacul plin de umplutură, să fie galben, să miroasă a vanilie, scorțișoară, lămâie si portocală. Întotdeauna fac o cruce pe aluat și spun o rugăciune, ca toate gospodinele care respecta tradițiile. Este un adevărat ritual, și, de cele mai multe ori, cozonacul iese exact cum îmi doresc”, a mai spus vedeta.