Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta celei mai bune ciorbe de miel! Iată ce ingrediente secrete folosește juratul de la Masterchef.
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta pentru prepararea celei mai delicioase ciorbe de miel pentru masa de Paște! Iată care sunt pașii esențiali pentru a obține o consistență perfectă și pentru a menține carnea fragedă. Astfel, vei putea să te bucuri de o ciorbă savuroasă, care va încânta papilele gustative ale întregii tale familii de Sărbătorile Pascale.
Pe masa de Paște, o ciorbă de miel făcută cum trebuie poate fi vedeta absolută, cucerind pe oricine cu gustul ei inconfundabil. Chef Florin Dumitrescu a venit în întâmpinarea publicului său cu secretele și tehnicile esențiale pentru a prepara această delicatesă culinară.
Îndrăgitul bucătar, care va încânta publicul în noua ediție MasterChef, a dezvăluit fanilor săi rețeta de ciorbă de miel, împreună cu câteva trucuri pentru a obține un gust desăvârșit și o carne perfect fragedă.
Pentru început, este esențial să ai la îndemână următoarele ingrediente: 1 kilogram de carne de miel, 400 de grame de cartofi, 200 de grame de țelină, câte 200 de grame de păstârnac, ceapă și morcovi.
Bucătarul Florin Dumitrescu împărtășește un truc esențial pentru o ciorbă de miel perfectă: îndepărtează pulpa de pe oase cu grijă și pune-le apoi la fiert pentru a preveni formarea spumei. Carnea de miel se taie apoi în bucăți și se adaugă în oală.
În altă oală mare, ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina și cartofii se călesc în ulei împreună cu chimenul. După ce carnea a fiert, se adaugă legumele și se completează cu apă. Secretul pentru o ciorbă cu adevărat delicioasă, dezvăluit de Florin Dumitrescu, este să fiarbă la foc mic, astfel încât zeama să rămână clară și curată.
În plus, un sfat esențial pentru a evita întărirea cărnii este să amâni adăugarea sarii până la finalul preparării, nu în timpul fierberii. De asemenea, o idee excelentă este să introduci ceapa verde în rețetă împreună cu tarhonul.
Apoi, se pregătește un amestec din iaurt, ouă și oțet, care se adaugă în funcție de preferințe. Ciorba de miel este lăsată să fiarbă timp de 3 ore sau 3 ore și jumătate. În ultimele 20 de minute de gătire, se pun și cartofii tăiați cuburi, iar la final se adaugă amestecul pregătit anterior. Pentru a menține consistența cremoasă a ciorbei, se amestecă cu câteva polonice de zeamă. Pătrunjelul este adăugat în final pentru un gust proaspăt și aromat.