Rețetă de chec de post pe care să o faci acasă cu familia. Rezultatul final e delicios!

Publicat: 12/04/2020 | 10:26

Dacă tot ne aflăm în postul Paștelui și ne mai despart numai câteva zile de această frumoasă sărbătoare, v-am pregătit o rețetă delicioasă de chec de post, care promite că este mult mai bun decât unul pe care l-am putea face în orice alt moment al anului. 

Checul de post nu este deloc greu de pregătit și nu necesită nici un buget prea mare pentru a cumpăra ingredientele de care avem nevoie. Trebuie să ne înarmăm doar cu puțină răbdare și cu garanția că am putea să-i surprindem pe deplin pe cei dragi cu o astfel de rețetă de-a dreptul savuroasă. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie!

CITEȘTE ȘI – REȚETA CLASICĂ DE ECLERE, CELE CU CREMĂ DE VANILIE ȘI GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ

După cum spuneam, ingredientele nu sunt deloc scumpe și nici greu de găsit. Haideți să vedem despre ce e vorba și cum ne iese delicioasa prăjitură!

Ingrediente:

  • o cană de zahăr
  • 2 căni de făină
  • o jumătate de cană de ulei
  • o cană de apă
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 2 linguri dulceață de zmeură
  • 3 linguri de nucă de cocos

Deși mulți oameni sunt de părere că prăjiturile de post nu au gust, noi suntem gata să vă demonstrăm contrariul. Sunteți gata? Să trecem la treabă și să facem checul!

Într-un castron se pune apa, după care se adaugă, pe rând, zahărul și zahprul vanilat, uleiul, făina și praful de copt. Se amestecă bine, până când întreaga compoziție devin una omogenă. Mai departe, compoziția se împarte în două. Într-o parte se pune cacao și dulceața de zmeură, iar în cealaltă se pune nuca de cocos.

NU RATA – PRĂJITURA ALBĂ CA ZĂPADA. REȚETA CELEI MAI POPULARE PRĂJITURI

Într-o tavă tapetată cu făină se pun cele două compoziții, alternându-le ușor. Tava cu checul se dă la cuptor pentru 40-45 minute, la foc mediu. Cum ne dăm seama dacă prăjitura este coaptă? Pe deasupra checului apar anumite crăpături, iar pentru a fi siguri că aluatul este copt, îl putem înțepa cu o scobitoare. Îl lăsăm la răcit și îl servim în porții mici sau, pentru iubitori, în porții mari! Poftă bună!