Rețetele cu spaghete sunt extrem de ușor de preparat, nu costă mult și mai ales sunt foarte gustoase. Unele dintre cele mai apreciate sunt spaghetele carbonara, un preparat specific italian, mai exact din Roma. V-am pregătit o rețetă simplă, cu un sos de smântână delicios, pentru ca spaghetele să vă iasă așa cum scrie la carte.
Cine nu a gustat măcar o dată spaghete carbonara? Dacă aveți impresia că nu o să reușiți să preparați această rețetă ca la restaurant, vă înșelați. Spaghetele carbonara se prepară rapid și aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Rezultatul va fi cu siguranță apreciat de cei dragi.
Ca în cazul oricărui preparat, și rețeta de spaghete carbonara a suferit anumite modificări, în funcție de zonă, dar și în funcție de gustul fiecăruia. De exemplu, italienii nu folosesc smântână și nici bacon. Acesta este înlocuit cu pancetta sau cu guanciale, două produse din porc, specifice bucătăriei italiene.
Puteți folosit atât spaghete, cât și tagliatelle. Rețeta va fi gata în aproximativ 40 de minute.
Ingrediente pentru spaghete carbonara:
În primul rând, pentru ca rețeta să vă iasă ca la carte, trebuie ca pastele să fie fierte exact atât cât trebuie. Așadar, citiți instrucțiunile de pe ambalaj și lăsați-le să fiarbă în apă cu puțină sare, atât cât vi se spune, nici mai mult, nici mai puțin. Pastele se adaugă în apă, după ce aceasta începe să fiarbă. La final, spaghetele trebuie să fie al dente.
Între timp, prăjiți baconul, până se rumenește bine pe ambele părți. Puteți face acest lucru în unt sau în ulei, în funcție de preferințe. Apoi, adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat și ciupercile. Acestea din urmă pot fi tăiate în feliuțe subțiri. Lăsați tigaia pe foc până în momentul în care ciupercile încep să-și schimbe puțin culoarea.
Adăugați smântâna pentru gătit, apoi ouăle, pe care le-ați bătut foarte bine în prealabil. Amestecați până se încorporează compoziția. Puneți și parmezanul ras, după aceea adăugați sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia.
După ce s-au fiert, scurgeți pastele și treceți-le pe sub un jet de apă rece. Mai lăsați-le puțin la scurs, pentru a fi siguri că nu a rămas deloc apă în ele. După aceea, adăugați-le peste sos și amestecați bine. La final, mai puteți adăuga deasupra puțin parmezan ras și pătrunjel tocat mărunt.