Rețeta ciudată de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu. Trucul bizar pe care îl folosește faimosul chef
Mai sunt doar câteva zile până la petrecerea dintre ani şi în mod sigur gospodinele își pregătesc o nouă lista de cumpărături. Bineînțeles că de pe masa românilor nu poate lipsi salata boeuf, așa că Chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul vostru cu o rețetă proprie, numai bună de introdus printre preparatele de Revelion.
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai celebri bucătari din România. De-a lungul timpului, juratul de la „Chefi la cuțite” i-a cucerit pe cei de acasă cu preparatele sale, dar și cu stilul unic de a găti. Ei bine, acesta are un truc un pic mai ciudat atunci când vine vorba de prepararea salatei boeuf, iar gospodinele cu siguranță vor rămâne uimite, pentru că sunt obișnuite cu stilul clasic de a o prepara.
Ce ingrediente îți trebuie pentru a prepara salata boeuf după rețeta lui chef Dumitrescu
Nu mai lungim preludiul și deschidem rețeta cu ingredientele de care aveți nevoie pentru salată. Este posibil ca unele să se regăsească deja prin bucătărie. Aveţi cu siguranţă 4 ouă în frigider și poate și vreo 300 g de cartofi prin debara. Trebuie să știți că aveţi nevoie şi 150 de g de morcovi fierți, 80 de g de gogoșari murați, 300 de g de pulpă de vită fiartă, 80 de g de castraveți murați, 400 de ml de ulei de floarea soarelui, 2 linguri de muștar și o lămâie.
VEZI ȘI: CEA MAI TARE REȚETĂ DE CLĂTITE A LUI CHEF FLORIN DUMITRESCU. INGREDIENTUL SECRET: BEREA
Metoda de preparare
Metoda de preparare a la chef Florin Dumitrescu poate vi se va părea puțin ciudată, însă nu e deloc complicată. Prima dată se ia o oală cu apă sărată și se pune pulpa cu vită întreagă la fiert. După ce carnea este gata, se adaugă și legumele întregi. Dacă prima oară ai pus legumele să se fiarbă, poți să adaugi carnea apoi.
După ce sunt gata și legumele, se lasă la răcit și se taie cuburi de aceeași dimensiune. Maioneza se pregătește din două ouă și apoi se lasă la rece până când e aproape gata preparatul. Trecem mai departe , iar carnea se taie cubulețe, însă chef Florin Dumitrescu ne atenționează că trebuie să fie la aceeași dimensiune cu legumele!
Trucul ciudat pe care chef Florin Dumitrescu îl folosește la salata boeuf
Așadar, trecem la punctual culminant, mai exact la trucul ciudat pe care Florin Dumitrescu îl are pentru rețeta de salată boeuf. Acesta constă în faptul că fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi murăturile pentru un gust acrișor.
Juratul de la „Chefi la cuțite” mai dă un sfat important, și anume faptul că legumele și carnea trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziția se va înmuia și se va strica cu siguranță. În plus, ingredientele trebuie să fie fierte în apă sărată și combinate cu apă rece, potrivit spuselor lui.
This browser does not support the video element.