Branza de vaca, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si putin suc, dupa gust, se amesteca omogen. Se incalzeste gelatina intr-o tigaie, se adauga doua linguri din masa de branza, apoi amestecand continuu se adauga toata masa de branza. Se pune la frigider si se lasa sa stea un timp.
Se bate smantana pentru a obtine frisca. Se adauga in masa de branza. Se spala cu apa rece patru forme si se umplu cu masa de branza, se pun la frigider, acoperite, pentru minimum 3-4 ore. Se curata morcovii, se taie cubulete, se fierb in apa. Se pastreaza cateva cubulete de morcovi, restul se amesteca cu martipan si cu sucul preferat si se paseaza cu mixerul. Inainte de servire, se tin formele, scoase din frigider, putin in apa fiarta, apoi se rastoarna crema de branza pe farfurie. Se napeaza cu sosul si se orneaza cu cateva cubulete de morcovi.
Ingrediente400 g branza de vaca5 linguri de zahar1/2 lamaie – coaja si putin suc3 foi de gelatina150 ml smantana100 g morcovi100 ml apa50 g martipan50 ml suc de portocale sau morcovi