Restaurantele riscă să fie închise începând de luni, în Capitală. Reprezentanții HoReCa sunt îngrijorați: „Există acest pericol!”

Publicat: 25/02/2021 | 09:55

Reprezentanții HoReCa sunt îngrijorați că începând de luni, 1 martie, restaurantele din București ar putea să fie închise, pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus la nivel local.

În urma unei discuții pe care reprezentanții HoReCa cu Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, s-a ajuns la concluzia că restaurantele sunt în pericol să pună din nou lacătul pe ușă.

Citește și: O nouă tulpină a coronavirusului face ravagii în California. Specialiștii sunt îngrijorați: „Există riscul unui scenariu de coșmar”

Soluția care le-a salva afacerea

Pentru a evita un astfel de scenariu, HoReCa a solicitat desprinderea localurilor de coeficientul de 3 la mie.

“Există pericolul ca acest coeficient să depășească 3 la mie. Restricțiile vor însemna, conform legislației actuale, reînchiderea restaurantelor în București.

Noi am solicitat desprindere restaurantelor de coeficientul de 3 la mie și funcționarea lor la coeficientul de 30% din capacitate în interior și cu restricțiile cunoscute pe terasă până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată.

Pentru încălcări repetate și încălcări flagrante, se va putea ridica autorizația de funcționare temporar. În propunerea pe care noi o avem astăzi, este ca în perioada următoare, vineri sau luni, focarele ar putea fi incluse în calculul acestui coeficient.

În același timp, ar putea fi opțional pentru DSP-urile teritoriale să ia în calcul aceste focare”, a precizat Daniel Mischie, reprezentant HoReCa, potrivit Antena 3.

Rata de infectare a urcat la 2.34

Potrivit ultimului raport prezentat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în municipiul București, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 489 cazuri noi de COVID-19, iar incidența înregistrată la 14 zile este de 2.34. De la începutul pandemiei, în București s-au înregistrat 127.407 infectări.

Nu rata: România, lovită de valul al treilea de infectare cu COVID-19. Când este preconizat apogeul, în condițiile în care numărul infectărilor a început iar să crească