Încă un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei a fost închis de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Ce nereguli au fost descoperite în localul din București, dar și ce măsuri au fost luate pentru siguranța clienților.
Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au decis închiderea temporară a restaurantului Gilda Music Lounge din Centrul Vechi al Capitalei. În urma verificărilor au fost descoperite o serie de nereguli și abateri grave.
Localul Gilda Music Lounge din Centrul Vechi a fost închis temporar. Igiena precară, siguranța alimentelor, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor, prezența unor zone de rugină pe mașina de gheață, folosirea unor ustensile de bucătărie uzate și utilizarea unor recipiente fără capac pentru deșeuri sunt doar o parte din abaterile grave descoperite.
Potrivit președintelui ANPC, Horia Constantinescu, spațiile de depozitare ale localului se învecinau cu cele ale Teatrului Rapsodia -vestiare, săli de repetiții și de curs. De altfel, chiar în timpul controlului exista un grup de copii la repetiții.
„Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară, pentru că artiştii se pregătesc printre alimente şi un miros apăsat de mâncare. Este visul oricărui balerin sau actor să se simtă «gătit», numai că aici nu vorbim de ţinută. Am transformat totul într-o ciulama, iar în spatele acesteia se află nu bucătari pricepuţi, ci sforari. Ţinînd cont că spaţiile de depozitare ale restaurantului se învecinează cu cele de lucru ale Teatrului Rapsodia (vestiare, săli de repetiţie, curs), în clădirea căruia funcţionează «Gilda Music Lounge», şi că, la repetiţii se aflau, în momentul controlului, grupuri de copii, verificările continuă şi la teatru”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.
În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au sancționat responsabilii unității cu o amendă de 25.000 de lei și s-a decis închiderea temporară până la remedierea problemelor. Totodată, s-a decis retragerea din circuitul consumului uman al produselor care prezentau deficiențe și a fost luată în calcul și varianta de a închide definitiv localul.