CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, a făcut o serie de declarații despre cea de-a patra doză de vaccin împotriva noului coronavirus. Reprezentantul susține că oamenii ar putea avea nevoie de această doză ”mai repede” decât s-ar fi preconizat. Tulpina Omicron a ridicat semne de întrebare specialiștilor și a creat, mai mult decât atât, îngrijorare.
Noua tulpină a coronavirusului, numită Omicron, a creat îngrijorare în rândul specialiștilor din mai multe state. CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, a mărturisit, în cadrul unui interviu, faptul că există posibilitatea ca oamenii să aibă nevoie „mai repede” de cea de-a patra doză de vaccin împotriva noului coronavirus.
“Ar putea fi necesar mult mai repede. Când vom vedea datele din realitate vom spune dacă a treia doză este eficace și împotriva Omicron și pentru cât timp”, a spus Bourla pentru CNBC, citat de US News.
Vezi și CATEGORIILE DE PERSOANE PROTEJATE ÎN FAȚA OMICRON. CE SPUNE OCTAVIAN JURMA
Vaccinul ar oferi „protecție parțială” împotriva variantei Omicron. Potrivit şefului unui laborator de cercetări de la Africa Health Institute din Africa de Sud, în cazul unor persoane vaccinate cu două doze şi care au trecut prin boală, varianta Omicron a putut fi neutralizată.
Compania germană de biotehnologie, care colaborează cu gigantul american Pfizer în ceea ce privește vaccinurile COVID-19, a declarat pentru Business Insider că a inițiat „dezvoltarea unui vaccin adaptat” pentru Omicron. Serul ar putea fi gata în aproximativ 100 de zile.
Oamenii de știință urmăresc îndeaproape varianta Omicron a coronavirusului, sau B.1.1.529, care a fost detectată pentru prima dată în sudul Africii. Experții în sănătate publică spun că noua variantă se transmite mult mai ușor și este mai periculoasă.
”Înțelegem îngrijorarea experților și am inițiat imediat investigații privind varianta omicron (B.1.1.529), precum și dezvoltarea unui vaccin adaptat, ca parte a dezolvării noastre standard pentru noile variante. Primii pași de dezvoltare a unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi nevoie de o nouă doză. Obiectivul acestei abordări, care a fost inițiată joia trecută, este de a acționa rapid dacă o nouă variantă are nevoie de un vaccin specific”, au anunțat reprezentanții BioNTech.
Sursă foto: Pixabay