Remedii simple pentru parul degradat! Lipsa de stralucire si aspectul de ars sunt semne ca podoaba ta capilara are nevoie urgenta de hidratare
Recomandari pentru par uscat
Parul uscat este lipsit de stralucire, aspru, se incurca usor, iar varfurile sunt despicate. Cand incepe sa semene cu o lana, este semn clar ca e afectat de lipsa de sebum si are nevoie de rehidratare. In acest caz, se impune sa reactionezi pentru a-l repara: spala-l doar o data pe saptamana, cu un sampon care sa contina tensioactivi nonionici; limiteaza permamentul, decolorarea si colorarea; nu il descurca prin miscari bruste, ci blande; lasa-l sa se usuce natural sau foloseste un foehn cu reglaj de temperatura; nu folosi produse de styling care contin alcool: usuca parul.
Zilnic, pierdem cam 55 de fireIn general, avem intre 100.000 si 130.000 de fire de par. Femeile blonde au mai mult par decat cele brunete, dar, de obicei, este mai fin. Parul se regenereaza la fiecare cinci ani. Anual, pierdem cam 20.000 de fire de par si, in medie, 55 pe zi. Cand este cazul sa-ti faci griji? Atunci cand observi ca, de fiecare data cand iti treci mana prin par, iti cad aproximativ zece fire.
Foloseste produse potriviteInainte sa incepi sa folosesti anumite produse de ingrijire, trebuie sa-ti cunosti exact parul: tipul, eventualele carente (caderea in exces, matreata, varfuri despicate). Daca parul este gras, trebuie sa utilizezi produse care sa regleze glandele sebacee, care secreta sebum in exces. Daca parul este uscat, trebuie sa optezi pentru produse care sa-l hraneasca si sa-l catifeleze. Daca observi prezenta matretii, este recomandat sa folosesti produse speciale de combatere a acestei probleme. In cazul in care remarci o cadere anormala a parului, este bine sa te orientezi spre solutii care stimuleaza scalpul, cresterea si regenerarea parului.
Efectul uleiurilor vegetale Uleiurile vegetale au virtuti protectoare si hranitoare pentru par. Asadar, inainte de a-l spala, poti aplica ulei de masline, argan, jojoba sau migdale dulci pe parul uscat. Evita sa aplici uleiul pe scalp! Acopera-ti capul cu un prosop cald, stai asa 20 de minute, apoi spala-te cu un sampon pentru par degradat. Truc: poti adauga in uleiul vegetal trei picaturi de ulei esential (de exemplu, ulei de rozmarin sau de lamaie, care au calitati purificatoare). Un alt produs natural foarte hranitor este untul de karite. Aplica o masca pe baza de unt de karite, acopera-ti capul cu un prosop cald si las-o sa actioneze cel putin o ora. La final, clateste bine parul. In lipsa untului de karite, poti folosi o pulpa de avocado (strivita cu furculita).
Oxigenarea scalpului prin masajMasajul pielii capului are ca efect activarea microcirculatiei la nivelul scalpului. Acest tip de masaj contribuie la frumusetea parului, deoarece scalpul este bine oxigenat, parul este mai stralucitor si mai ingrijit. Masajul scalpului se poate face si cand parul este ud, si cand este umed, dar niciodata in timpul samponarii. Se efectueaza de la ceafa spre frunte, apoi dinspre urechi spre varful capului. Nu ezita sa insisti in zonele in care parul este mai fragil (doar parul „mort” va cadea). Daca scalpul este foarte iritat (in cazul parului gras sau cu matreata), gesturile trebuie sa fie foarte blande pentru a nu accentua hipersecretia seboreica.
Masca naturala amesteca cu un tel doua oua cu doua linguri de ulei de masline si doua de rom; dupa ce te-ai spalat pe cap, aplica aceasta masca; las-o sa actioneze 20 de minute; clateste cu apa calduta.