În plin sezon rece, tot mai multe persoane se confruntă cu răceală sau gripă. Febra este un simptom des întâlnit, iar pentru a rezolva această problemă, majoritatea persoanelor bolnave apelează la ajutorul medicului, pentru a le prescrie diverse medicamente.
Totuși, este important de subliniat faptul că alimentația joacă un rol destul de important, mai ales în momentul în care imunitatea organismului este slăbită și apare răceala sau gripa. Iată ce alimente ar trebui consumate, pentru a scădea febra.
În ultimele săptămâni, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate peste 5.000 de cazuri de gripă. Toți românii sunt speriați de cazurile alarmante care apar, iar oamenii fac tot posibilul pentru a-și proteja sănătatea.
Pe lângă medicamentația din farmacii, există câteva remedii naturiste mentie să reducă febra și gripa.
Ceaiul de tei este indispensabil atunci când vine vorba de răceli și febră. El ajută organismul să scadă temperatura corpului din transpirație. Te va ajuta să ai parte de un somn odihnitor, dar și să te pui mai repede pe picioare.
Ceaiul de ghimbir este renumit pentru proprietățile pe care le aduce sănătății, ghimbirul având efecte inflamatorii, analgezice și antitermice. Este recomandat în momentul în care ești răcit sau gripat, deoarece luptă împotriva virusului. De asemenea, va fi refăcut sistemul imunitar.
Ardeiul iute. Probabil nu te-ai fi gândit că ardeiul iute poate fi un aliat de nădejde în lupta cu răceala și gripa. Totuși, iuțeala îți va face corpul să transpire mai mult decât limita normală. Atunci, temperatura corpului tău va începe să se regleze.
De asemenea, consumul de ardei iute are și alte beneficii. Accelerează procesul de vindecare și circulația sângelui, astfel sunt eliminați virușii din corp.