De cand si-a schimbat stilul de viata, a devenit yoghin practicant sI vegetarian convins, artistul s-a ales involuntar cu o noua grija pe cap. Pana mai ieri, cea care se ocupa de prepararea bucatelor sale, era mama lui, insa, de cand a exclus carnea din alimentatie, Costi Ionita s-a apucat serios de gatit sI a inceput sa se simta bine in bucatarie.
Costi Ionita ar putea sa se inscrie fara probleme la MasterChef de cand si-a descoperit placerea secreta de a gati mancare vegetariana. Totul a inceput in urma cu ceva timp, cand Costi a aflat, citind diferite tratate despre yoghini sI stilul de viata sanatos, ca energiile negative care se acumuleaza in corpul unui animal inainte de sacrificare, sunt transferate in carnea acestuia, ajungand in corpul persoanelor care o consuma ulterior. Teoria este destul de celebra in strainatate, ajungand sa fie considerata un nou curent imbratisat de cei care au adoptat un stil de viata sanatos. Costi este una dintre aceste persoane, refuzand sa consume carne, grasimi animale sau alte produse grase provenite de la acestea, axandu-se pe legume, fructe de mare sI alte preparate vegetariane pe care sI le prepara cu mana lui. Preferatele sale sunt ciupercile cu ceapa sI sos fin din smantana slaba, o reteta destul de simpla care nu ii iese niciodata la fel pentru ca artistul gateste „dupa ureche”, combinand de fiecare data alte sI alte condimente. Desi nu se da in vant dupa mancarea gatita de fiul sau, mama lui Costi e fericita ca a scapat de corvoada bucataritului, castigand o gramada de timp pe care, acum, il petrece dupa pofta inimii sale.