Regimul care te face mai frumoasa
Reechilibreaza-ti dieta! In general acida, alimentatia cotidiana (meniuri bogate in carne, cereale si lactate), ca si modul de viata modern (stres, sedentarism, poluare) fac ca ph-ul sa incline spre partea negativa a balantei. Cand valoarea ph-ului nu se incadreaza in limitele normale, organismul este dat peste cap si acorespunzatoare, a-ti menaja sanatatea si a fi in forma, nu trebuie sa faci mare lucru. Este suficient sa-ti reechilibrezi dieta, compensand alimentele acidifiante cu cele bazice. Este exact principiul dupa care functioneaza metoda acido-bazica, deja testata de multe vedete americane. Alimente acidifiante al caror consum trebuie limitat Cereale l Paine, mai ales cea alba l Unt l Branza Carne, in special cea rosie l Peste l Mezeluri l Zahar l Sare l Uleiuri vegetale rafinate l Alcool, cafea, anumite ceaiuri Atentie! Aciditatea nu are nicio legatura cu gustul. Lamaia, de exemplu, ca toate fructele de altfel, este o baza. Cum functioneaza? Dupa ce principiu functioneaza acest regim cu adevarat revolutionar? Echilibrarea meselor in functie de ph-ul alimentelor. Rezultatul? Poti slabi pana la sase kilograme intr-o luna, vei avea un tonus de invidiat, o piele mai frumoasa si o stare de sanatate generala imbunatatita. Iti asigura o stare generala de bine Reechilibrarea ph-ului organismului este o strategie eficienta pentru a da jos din greutate. Mentinand masa musculara si favorizand eliminarea grasimilor, poti pierde kilogramele in plus fara ca asta sa ti se para o corvoada. Dar dincolo de faptul ca este un regim de slabit, programul acido-bazic este, inainte de toate, un regim care asigura o stare de bine globala: pe masura ce iti reechilibrezi alimentatia, oboseala se estompeaza, pielea intinereste, tenul devenind mai luminos, problemele de sanatate (alergii, dureri articulare, migrene, tulburari cardio-vasculare, hipertensiune, diabet etc.) se diminueaza. Pe scurt, vei fi nu doar mai slaba, ci si mai tanara si dinamica. Alimente bazice prioritare Fructe, in special lamai l Legume, in special rosii, castraveti si radacinoase (ridichii, morcovi etc.) l Soia l Ceai verde l Infuzii de plante l Condimente l Fructe uscate l Otet de cidru l Ulei obtinut prin prima presare la rece Ce reprezinta ph-ul alimentelor? Din punct de vedere chimic, ph-ul masoara aciditatea unui produs. Superior indicelui 7, produsul este bazic (alcalin), inferior, este acidifiant, iar egal cu 7 este neutru, cand acizii si bazele sunt in echilibru. Organismul nu scapa de aceasta regula pentru ca functionarea sa este strans legata de acest echilibru acido-bazic. Astfel, un corp sanatos este mai degraba bazic, cu o valoare a ph-ului cuprinsa intre 7,5 si 9.