„Regele imobiliarelor” s-a „războit” cu Poliția după ce a fost prins cu 181 km/h. Ce decizie au luat magistrații și cum au motivat-o. „Prezintă un pericol social ridicat”
„Regele imobiliarelor” Eduard Uzunov a deschis proces Poliției, după ce a fost prins „în ofsaid”, cu mult peste viteza legală, de un echipaj de la ”Rutieră”. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, informații de culise.
D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor amănunte unice din procesul pe care ”Regele imobiliarelor” l-a intentat Inspectoratului General al Poliției Române.
Eduard Uzunov a fost prins pe picior greșit de un echipaj de la ”Rutieră”. În urma abaterilor grave constatate de agenți, ”Regele imobiliarelor” s-a ales cu o amendă de 1.305 lei, dar și cu permisul suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.
Pentru că s-ar fi simțit sancționat pe nedrept, celebrul afacerist și-a căutat dreptatea în instanță. După ce a pierdut la „fond”, Eduard Uzunov a contestat decizia cu apel.
Ce a susținut „Regele imobiliarelor” în fața instanței
După cum reiese dintr-un document D.A.S., deși clientul său a fost filmat în timp ce rula cu 181 km/h, pe Autostrada Soarelui, apărătorul afaceristului a susținut în fața instanței de judecată anularea procesului verbal. (CITEȘTE ȘI: EDUARD UZUNOV A SĂRUTAT-O PE PLAJĂ PE FOSTA SOȚIE A CUNOSCUTULUI FOTBALIST!)
”Împotriva acestei hotărâri a declarat apel, în termen, motivat, reclamantul U M E , solicitând admiterea apelului, schimbarea în tot a soluției pronunțate de Judecătoria Fetești, cu consecința admiterii plângerii contravenționale și anula rea procesului-verbal de contravenție și a tuturor măsurilor dispuse prin acesta, cu obligarea intimatului la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul litigiu.
În motivarea apelului, arată că instanța de fond nu a analizat în mod corespunzător probatoriul administrat în cauză, în acest sens, solicitând a se observa că, din filmarea depusă de intimată, că viteza înregistrată nu se poate stabili cu exactitate, aceasta fluctuând.
Astfel, în înregistrarea depusă nu apare viteza de 181 km/h , în realitate, acest lucru nu corespunde adevărului întrucât viteza reală a fost mai redusă decât cea indicată de cinemometru, fiind cunoscut faptul că aceste aparate cunosc o anumită marjă de eroare, ocazie cu care a și făcut această mențiune, în cuprinsul procesului-verbal de contravenție”, se arată într-un document D.A.S.
”Nu este o contravenție de rezultat, ci una de pericol”
”Sub aspectul sancțiunii aplicate, Tribunalul arată că această contravenție nu este o contravenție de rezultat, ci una de pericol, în sensul că nu este necesară producerea unui prejudiciu, urmarea periculoasă constând tocmai în probabilitatea producerii unor urmări nefavorabile relațiilor sociale pe care legea le protejează.
Dintre acestea, instanța apreciază că punerea în pericol a siguranței circulației rutiere, prin depășirea vitezei maxime admise pe acel sector de drum prezintă o periculozitate deosebită, fiind vorba de viața, integritatea și sănătatea persoanelor, și consideră că o astfel de faptă contravențională prezintă un pericol social ridicat.
Tribunalul are în vedere, tocmai pentru a evidenția gradul crescut de pericol social al faptei, că petentul a circulat cu viteza de 181 km/h pe sectorul de drum al Autostrăzii A2 unde exista limitare de viteză la 130 km/h, depășind astfel limita de viteză cu 51 km/h”, se mai arată în document.
Decizia instanței
”Respinge, ca nefondat, apelul declarat de către apelantul petent UZUNOV MIRCEA EDUARD, împotriva sentinţei civile nr. 110/30.01.2020 a Judecătoriei Feteşti. Dispune restituirea către apelantul petent Uzunov Mircea Eduard a taxei judiciare de timbru în valoare de 20 lei, achitată cu ordinul de plată nr. nr. 189/30.08.2020, consemnată la Trezorerie. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Ialomița.
A clădit un imperiu din imobiliare
Eduard Uzunov, preşedintele companiei Regatta, este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri de pe piaţa imobiliarelor din România. A intrat în lumea businessului încă din anul trei de studenţie, în perioada perioada 1990-1992. Împreună cu un prieten de-al lui, a vândut mese şi scaune de plastic pentru terase şi aşa a făcut primii bani. Businessul acestora s-a stins repede când dolarul a început să urce şi să nu se mai oprească. Atunci, Eduard Uzunov a decis să se despartă de partenerul său de afaceri şi s-o ia pe cont propriu. (VEZI ȘI: APROPIERE ÎNTRE ”REGELE IMOBILIARELOR” ȘI CELEBRA PREZENTATOARE DE LA ANTENĂ)
Eduard Uzunov şi-a cumpărat o garsonieră, pe care, după ce a renovat-o, a vândut-o la un preţ mai bun. A fost prima tranzacţie imobiliară bifată de acesta.
„Întâia proprietate pe care am vândut-o a fost o garsonieră cu uzufruct pe care am dat 2.000 de dolari. Peste cinci ani, când am vândut-o, am câştigat 12.000 de dolari, iar dacă ar fi să o tranzacţionez acum, aş fi câştigat 30.000 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre rapoartele de piaţă”, spunea Uzunov, potrivit Adevărul.ro.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.