Deși recenzorii au început să le bată la ușă românilor, există în continuare o mulțime de persoane care nu știu ce date ar trebui să le pună la dispoziție acestora și ce date să le păstreze sub anonimat. Iată ce nu trebuie să le spui persoanelor străine care îți intră în casă!
Întrebările la care oamenii ar trebui să răspundă în momentul în care susțin un interviu cu recenzorul ar trebui să fie identice cu cele care se regăsesc în chestionarul completat online. Totuși, există posibilitatea ca unele persoane să încerce să afle mai multe detalii, iar cei care nu cunosc anumite reguli, să le cadă în plasă și să le furnizeze informații care, în mod normal, ar trebui să fie secrete.
VEZI ȘI: RECENSĂMÂNT 2022. CE TREBUIE SĂ ȘTIE ROMÂNII DESPRE RECENZORII CARE VOR VENI LA EI ACASĂ
În momentul în care un recenzor îți bate la ușă, în primul rând, este important să te asiguri că este o persoană avizată și nu o persoană care vrea să profite de ocazia creată cu ocazia recensământului. Un recenzor îți va pune întotdeauna întrebări legate de studii, etnie, locuințele și terenurile pe care le mai deții, precum și despre persoanele care mai locuiesc în aceeași casă cu tine. Niciodată nu va avea dreptul să îți ceară date bancare sau informații despre preferințele politice.
CITEȘTE ȘI: CE AMENDĂ POȚI PRIMI DACĂ NU COMPLETEZI CORECT FORMULARUL DE RECENSĂMÂNT
Astfel, pentru a putea îndeplini cu succes acest proces la care fiecare roman care nu a completat formularul online este supus, trebuie să treacă printr-un set de întrebări foarte clare. Cele mai multe vor viza detalii legate de locuință (număr de camere, construcția, dotări, materiale folosite, etc.), precum și studiile efectuate până în acest moment. Trebuie să luați în calcul și faptul că dacă refuzați să răspundeți la întrebări sau pur și simplu nu completați chestionarul online sau fizic, riscați o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei.