Șapte persoane au avut reacții adverse după ce s-au vaccinat anti-COVID-19. Trei aeronave au aterizat marți în București, Timișoara și Cluj și au adus peste 140.000 de doze de vaccin.
Imediat, încărcătura specială a fost direcționată către spitale, deoarece cadrele medicale au prioritate la vaccinare. Numărul total al cadrelor medicale care s-au vaccinat după a 3-a zi a campaniei a urcat la 2778. Șapte dintre ele au avut, însă, reacții adverse, dar pe care specialiștii le-au catalogat drept minore.
”Vor fi distribuite spitalelor în funcție de solicitările primite de la Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării. Distribuția se va face prin autospeciale, autofurgonete care vor transporta vaccinul la spitalele care au solicitat dozele″, a dezvăluit Romeo Feraru, purtătorul de cuvânt al Instititului Cantacuzino. „Ele au fost depozitate în ultra-congelatorul care asigură o temperatură de minus 80 de grade. DSP-urile observă recepția noastră și ele pot solicita electronic″, a spus Oana Coman, coordonator Centrul Regional de Stocare al Vaccinului. (CITEȘTE ȘI: AVERTISMENTUL UNUL MEDIC CELEBRU DUPĂ STARTUL CAMPANIEI DE VACCINARE: „TREBUIE SĂ NE VACCINĂM, ESTE FOARTE CLAR CĂ VALUL 3 VA VENI ȘI PESTE NOI”)
Iar Florin Cioca, director DSP Timiș, declara: „DSP-urile le vor distribui către spitale. În momentul în care noi le scoatem din spitalul regional, începem procedura de dezghețare și au valabilitate cinci zile la temperatura de 2-8 grade Celsius.″ (NU RATA: O ASISTENTĂ DIN CLUJ A AVUT O REACȚIE ALERGICĂ UȘOARĂ DUPĂ VACCINAREA ÎMPOTRIVA VIRUSULUI SARS-COV-2: “TIP URTICARIAN LA NIVELUL EXTREMITĂȚII CEFALICE”)
„Principiul pe baza căruia am acționat a fost al meritocrației. Prima tranșă de 10.000 către cei care au intrat primii, spitalele de faza 1 din acel ordin, în care erau clasificate spitalele și rolul lor în bătălia cu Covid-19”, a dezvăluit Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. ”Este încredere în continuare, optimism și sperăm să terminăm ce se întâmplă acum și să revenim la viețile noastre de dinainte. Noi a trebuit să ne izolăm de familie, de prieteni, tocmai pentru a-i ști bine. Această comunicare care nu a mai existat între oameni a durut chiar foarte mult″, a punctat și Florentina Neagu, asistentă șefă.