Digi RCS RDS vine cu o schimbare importantă în grila de probrame pe care o oferă abonaşilor săi. Pentru a+şi anunţa clienţii de modificările care vor avea loc, Digi a trimis o scrisoare fiecărui abonat al său.
”Vă informăm că suntem obligaţi să modificăm grila de programe prin repoziţionarea canalelor TV. Multe dintre canalele aflate până acum la sfârşitul grilei de canale vor fi regăsite la începutul grilei, precum şi invers”, se arată în documentul trimis alături de factură.
Conform Pagina de Media, ca o aliniere la legislația audiovizualului, Digi RCS RDS și-a anunțat abonații că vor avea parte de câteva schimbări.
Noua lege a audiovizualului cu modificările aferente spune că „Distribuitorii de servicii vor organiza grila în grupuri tematice UNICE, care vor include toate serviciile de programe din aceeași categorie”.
Orice post de televiziune nou apărut va fi preluat în mod obligatoriu de către companiile de cablu, timp de 12 luni. Perioada de un an ar fi necesară pentru ca postul TV să se poată măsura, iar astfel să se poată calcula dacă este eligibil pentru lista de canale „must-carry” (listă calculată de CNA anual, în funcţie de audienţă), scrie paginademedia.ro.
După cele 12 luni, noul post poate intra în lista must-carry (dacă are audienţa necesară) sau poate face un contract cu cablistul.
CITEȘTE ȘI: VESTE PROASTĂ DE LA RCS RDS! TOŢI CLIENŢII DIGI ROMÂNIA AR PUTEA FI AFECTAŢI DE ACEASTĂ DECIZIE DE NECREZUT
„(6) Distribuitorii de servicii vor prelua gratuit serviciile de programe, a căror difuzare a început după data publicării listei de la alin. (1) și care sunt libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privați aflați sub jurisdicția României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni înaintea întocmirii listei de servicii de programe de la alin. (1), în vederea asigurării posibilității măsurării indicelui de audiență.
Numărul programelor care vor fi preluate în condițiile prezentului articol poate fi limitat de capacitatea tehnică dovedită a distribuitorilor și notificată argumentat Consiliului.
(8) După expirarea termenului prevăzut la alin. (6), radiodifuzorii privați ale căror servicii de programe nu se regăsesc în procentul de 25% prevăzut la alin. (1) pot opta pentru distribuție contra cost la tarife de distribuție practicate în mod uzual de distribuitorul de servicii.”
Sursă foto: Facebook