Răspunsurile date de unii elevi la examenul de Limba Română de la Evaluarea Națională 2024 au fost veritabile demonstrații de creativitate, dar și adevărate perle. În unele lucrări, profesorii au descoperit cuvinte inventate și expresii care păreau desprinse din operele marilor autori clasici. Corectarea lucrărilor a fost presărată cu o multitudine de greșeli de scriere, dar și o abordare mai amuzantă a subiectelor din partea elevilor. Iată ce perle a putut scrie un elev de clasa a VIII-a!
Profesorii se confruntă din nou cu perle literare atunci când încep corectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională 2024. Cei care au evaluat lucrările de Limba și literatura română au întâlnit o avalanșă de greșeli de scriere și exprimări neașteptate. În unele lucrări, elevii au inventat cuvinte și au folosit expresii care ar putea concura cu stilul marilor autori clasici. Corectarea acestor lucrări a fost o adevărată provocare pentru profesori, unele răspunsuri fiind atât de creative și originale încât au reușit să îi amuze pe corectori în mod involuntar.
Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2024. CE SUBIECTE S-AU DAT LA MATEMATICĂ? BAREM ŞI MOD DE REZOLVARE
La Evaluarea Națională la Limba Română din 2024, elevii de clasa a VIII-a au avut de analizat două texte: „Cireșarii” de Constantin Chiriță și „Portret” de Cella Delavrancea.
La cel de-al doilea subiect, elevii au fost provocați să redacteze o compunere de minimum 150 de cuvinte. Tema compunerii a fost caracterizarea unui personaj din textul „Cireșarii” de Constantin Chiriță. Astfel, elevii au avut ocazia să-și demonstreze abilitățile de analiză literară și să construiască un portret detaliat al personajului ales.
În timpul corectării lucrărilor, profesorii au întâlnit numeroase greșeli de scriere și exprimări inedite, care au stârnit zâmbete și chiar râs. Originalitatea unora dintre răspunsuri a transformat corectarea într-o experiență neașteptată, cu perle literare care i-au amuzat pe corectori.
„Figură de stil: aripa moale. Nu știm de ce e moale, poate nu e moale, dar așa i s-a părut drăguț autorului”, a fost răspunsul unui elev la Evaluarea Națională.
Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice pe 3 iulie, între orele 16:00 și 19:00, și pe 4 iulie, între orele 8:00 și 12:00. Elevii care depun sau transmit contestații trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită și o declarație-tip, în care confirmă că sunt conștienți de faptul că nota rezultată în urma contestației poate fi diferită de cea inițială, fie în creștere, fie în descreștere.
Documentele trebuie semnate și de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor minori. Rezultatele finale vor fi publicate marți, 9 iulie. Comunicarea rezultatelor se va face anonim, utilizând coduri individuale în locul numelor și prenumelor, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, conform Regulamentului general privind protecția datelor personale.
Citește și: VESTE BUNĂ PENTRU ELEVII CARE OBȚIN 5,99 LA BACALAUREAT ÎN 2024. CUM SE CALCULEAZĂ MEDIA FINALĂ