Răsturnare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. S-a redeschis ancheta!
Detalii de ultimă oră în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Polițiștii au o nouă ipoteză în acest caz. Oamenii legii au redschis ancheta, iar soţul femeii e suspectul principal.
După patru ani de la moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, oamenii legii au redeschis ancheta. Circumstanțele care au condus la acest deznodământ continuă să fie încă neclare, cazul fiind încă un adevărat mister.
Principalul suspect în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a fost pianistul Codrin Nicoară încă de la început. Cu toate acestea, în lipsa unor probe concludente care să confirme dacă a fost vorba despre crimă sau accident, procurorii au decis să clasifice suspiciunea de omor.
Codrin Nicoară a fost acuzat doar de lăsarea fără ajutor unei persoane aflate în dificultate și a fost trimis în judecată în acest sens. Cu toate acestea, acest caz complex a suferit recent o nouă dezvoltare.
Maria Macsim Nicoară a murit după șapte luni petrecute în comă
Procurorii au revizuit circumstanțele decesului Mariei Macsim Nicoară și au hotărât să redeschidă investigația privind infracțiunea de omor, notează jurnaliștii de la libertatea.ro. Codrin Nicoară rămâne principalul suspect și este posibil să fie audiat săptămâna viitoare.
Pe data de 23 decembrie 2020, Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață, după șapte luni în care s-a aflat în comă. Atunci, soțul acesteia a declarat că mezzosoprana a căzut pe scări.După ce au constatat starea femeii, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe au raportat situația către Parchet, presupunând că aceasta ar fi fost agresată.
Totodată, unele dintre rănile pe care le avea artista nu erau justificate de declarațiile partenerului ei de viață.
„S-a concluzionat că rana de la nivelul umărului drept posterior, nemenţionată în niciun document medico-legal, nu poate fi explicată prin mecanism de cădere”, se precizează în motivarea de redeschidere a cazului.
În plus, familia nu a acceptat niciodată ipoteza unei morți accidentale și a recurs la angajarea unui expert din străinătate pentru a investiga cazul.
“Există o marcă traumatică la ceafă (la odontoidă) care are corespondent în fracturarea unei vertebre cervicale corespunzătoare mărcii echimozei, sigur asociată cu leziune medulară, care nu putea fi produsă prin cădere, ci este exclusiv rezultatul unei lovituri active.
Este vorba despre un politraumatism (agresiune, bătaie) în care una dintre lovituri este aplicată la ceafă”, a fost concluzia expertului de caz. Cu toate acestea, dovezile oamenilor legii nu au fost atunci de natură să-i convingă pe procurorii să schimbe încadrarea juridică.