În urmă cu câteva zile, procurorii DIICOT au început urmărirea penală a unui interlop deosebit de periculos din Timișoara. Alături de un complice, acesta este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, după ce ar fi plănuit asasinarea unui jurnalist. La scurt timp după ce a fost reținut, Adrian Boncu a fost dus în fața judecătorilor de la Tribunalul Timiș, care i-au schimbat măsura preventivă. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, informații de ultimă oră. (CITEȘTE ȘI: CUM A FOST PRINSĂ O DIRECTOARE DE ȘCOALĂ DIN BUCUREȘTI CU O ȘPAGĂ DE 21.000 DE EURO. „AVEA BANII LA SUBSUOARĂ ȘI…”)
D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor informații uluitoare legate de cazul șocant din Timișoara, acolo unde doi bărbați extrem de periculoși au fost săltați de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. (NU RATA: VICTIMA MILIONARULUI-CUȚITAR REFUZĂ SĂ DEPUNĂ PLÂNGERE. MOTIVUL ESTE…)
Potrivit unor surse din mediul judiciar, în cursul zilei de joi, la doar câteva ore după ce Adrian Boncu a fost săltat de autorități, magistrații de la Tribunalul Timiș au decis să îi schimbe măsura preventivă la propunerea procurorilor de la ”Crimă Organizată”. Astfel, acesta va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor și nu la domiciliu, așa cum s-a întâmplat până acum.
”Soluția pe scurt: În baza art. 242 alin. 3 c.pr.pen cu aplicarea art. 221 alin. 11 c.pr.pen raportat la art. 202 alin. 3, alin. 4 lit. e admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ –DIICOT ST Timişoara.
Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu privind pe inculpatul BL cu măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu privind pe inculpatul MD, cu măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În baza art. 275 alin. 3 c.pr.pen cheltuielile judiciare rămân în sarcina Statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia magistraților.
DIICOT a anunțat, joi, că i-a pus sub acuzare pe Boncu Lucian Adrian și Rafa Bogdan pentru că ar fi plănuit să-l împuște pe jurnalistul Dragoș Boța. În demersul lor, persoanele care au mers la locuința jurnalistului au apelat și la ajutorul unui polițist. De altfel, în iunie 2018, autoturismul ziaristului a fost incendiat.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au anunțat că au dispus începerea urmăririi penale față de suspecții Boncu Lucian Adrian și Rafa Bogdan pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.(VEZI ȘI: CELEBRUL MILIONAR DĂ STATUL ÎN JUDECATĂ. „CINEVA TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU…”)
Procurorii au explicat că dosarul a fost disjuns dintr-o altă cauză în care s-a dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, în 13.01.2020. ”S-a reţinut faptul că, în intervalul 2017-2019, la nivelul municipiului. Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, având ca scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune (şantaj, reglări de conturi, extorcări). Protecţia activităţilor infracţionale era asigurată de suspectul B.L.A., un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timişoara”, au transmis procurorii.
Aceştia au explicat că suspectul ”a iniţiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea şi agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracţional la care participase suspectul B.L.A. şi se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administraţia publică locală”.
”În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activităţi de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a iniţiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localităţii Chişoda, la care au participat doi dintre apropiaţii săi – suspectul G.N. şi suspectul I.D. – precum şi alţi doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificaţi în persoana suspecţilor M.R.C. şi M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuşte pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A.”, au mai transmis procurorii.
Potrivit acestora, suspectul a predat, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promiţând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori şi le va face cadou şi pistolul astfel furnizat.
”Pistolul în litigiu îi aparţinea suspectului B.L.A. şi fusese dat în păstrare de acesta suspectului R.B. pentru a evita astfel o eventuală depistare a acestuia cu ocazia unei percheziţii domiciliare. În acest context, la solicitarea suspectului B.L.A., la data de 10.09.2019, suspectul R.B. a adus pistolul din municipiul Caransebeş în municipiul Timişoara şi i l-a predat lui G.N., cu ocazia întâlnirii de la restaurant. Facem precizarea că pistolul în litigiu este o armă de foc letală, fabricată în Turcia şi este folosit cu precădere în spaţiul balcanic, fiind lipsit de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deţinător”, au mai transmis procurorii.
”Tot cu aceeaşi ocazie, la solicitarea suspectului B.L.A., suspectul G.N. s-a deplasat împreună cu cei doi tineri în zona unde ştiau că se află locuinţa jurnalistului, în vederea efectuării unei recunoaşteri în teren. La acel moment, aceştia s-au arătat reticenţi, ca urmare a observării în zonă a unui autoturism, despre care au crezut că aparţine organelor de poliţie, motiv pentru care au abandonat demersul infracţional. De altfel, suspectul G.N. i-a transmis poliţistului I.D., prin intermediul unei aplicaţii mobile, şi o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliţiei, pentru a fi siguri că nu era o maşină folosită de organele de poliţie”, mai arată procurorii.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)