Chiar daca este plecata de 23 de ani in Italia, pentru Ramona Badescu a devenit o traditie sa petreaca sarbatoarea Craciunului, acasa, la Craiova, alaturi de parintii ei.
Ceea ce se va intampla si anul acesta! Prezentatoarei “Duminicii in familie” i s-au pregatit bucate traditionale, dar si felurile de mancare preferate. Un sigur regret are insa vedeta: nu a reusit sa pregateasca sarmalele impreuna cu mama ei.
“M-am certat cu mama! A pregatit deja sarmalele si nu m-a asteptat sa le facem impreuna. Eu i-am promis chiar din emisiunea “Rai da’ buni” ca plec de-acolo direct acasa, la Craiova, sa facem sarmalele impreuna, dar, cand am ajuns pe 22 decembrie, la ora 01.00, mama deja le-a terminat! Imi place s-o ajut pe mama in bucatarie! Acum nu ne ramane decat sa facem salata de boeuf impreuna. Este foarte gustoasa dupa reteta mamei. Prietenilor mei din Italia le place la nebunie salata de boeuf pregatita de mine”, marturiseste Ramona Badescu.
Dar pana in ziua Craciunului, gazda “Duminicii in familie” a fost asteptata de mama ei cu alte bunatati, precum sufleu de praz si zarzavaturi, cas si urda proaspete – pe care nu le gaseste in Italia -, rulada cu ciuperci si o bunatate de fasole cu ciolan. Ca desert, Ramona a fost rasfatata acasa cu prajitura ei preferata, Garibaldi.
A.P