Raluca Sandu isi deschide o clinica de lux

De: Cancan
Publicat: 10/04/2011 | 00:00

Stabilimentul ar urma sa fie o copie fidela a clinicii Isokinetic din Bologna, locul unde majoritatea sportivilor romani au fost de-a lungul anilor sa isi rezolve problemele medicale. Clinica ar urma sa fie ridicata langa fostul Complex „Lia Manoliu”.

Strategie grandioasa impotriva concurentei

CANCAN a reusit sa afle mai multe detalii despre acest proiect chiar de la doctorul care se va ocupa de viitoarea clinica, profesorul Stefan Irimia. Cum acesta vine extrem de rar in Romania, avand deja deschisa o clinica in Germania, la Bielefeld, a profitat de saptamana petrecuta in Romania pentru a pune la punct ultimele detalii privind noul stabiliment medical. „Eu si Raluca avem in vedere acest proiect de foarte mult timp. Dupa ce si-a deschis clinica de diagnosticare ne-a venit si aceasta idee, sa isi extinda afacerea si cu o sectie de ortopedie. Nu este un plan care se va demara de azi pe maine. Am analizat piata si concurenta este foarte mare la aceasta ora in Romania. Asa ca trebuie sa venim cu ceva grandios, ceva nemaiintalnit in tara sau in aceasta parte a Europei. Planul este simplu. Sub acelasi acoperis vrem sa avem diagnosticare, tratament si recuperare.

Parteneriat cu FRF

Marele beneficiu va fi pretul tratamentelor, cu mult mai mic decat ceea ce se practica in strainatate, cu specialisti de renume in Europa. „Ca sa va dau un exemplu vizavi de diferentele de preturi, nu este posibil sa dai 20.000 de euro pentru o atroscopie la Bologna. Mai ales in aceste vremuri de recesiune economica”, a conchis profesorul. De serviciile viitoarei clinici vor beneficia in mare parte sportivii romani, indeosebi fotbalistii din Liga I. Iar, in acest sens, doctorul Irimia a discutat un posibil acord si cu Mircea Sandu pentru contracte de colaborare cu cluburile din tara. De altfel, doctorul Irimia a recunoscut ca se simte cumva dator fotbalului din Romania pentru ca in cariera sa de noua ani de medicina sportiva si-a facut un renume pe plan european. Pana sa plece din Romania pentru a-si continua cariera in Germania, acesta a fost doctorul formatiilor Dinamo si Metalul, unde a lucrat cu generatia lui Cornel Dinu si a fratilor Nunweiller. Si, in ciuda faptului ca este stabilit la Bielefeld, profesorul Irimia ocupa in acest moment postul de medic al echipei de tenis a Romaniei, de cand in functie la carma acesteia a fost pus Andrei Pavel. De altfel, cei doi sunt foarte buni prieteni si vecini in Germania, acolo unde medicul este stabilit de aproape 30 de ani.

L-a tratat pe Voller

De cand a parasit tara pentru a-si face o cariera in Germania, doctorul Irimia s-a infiltrat rapid in lumea sportului german. Pana sa isi deschida clinica din Bielefeld, profesorul a primit cateva oferte de la diferite cluburi din Germania pentru a fi seful staff-ului medical. Insa acesta a refuzat, stiind cum stau lucrurile dupa experienta din tara de la Metalul si Dinamo: „Au fost ceva oferte din liga a doua germana, dar nu le-am dat curs. Eram constient ca, daca acceptam, nu mai aveam timp de nimic. Nu mai aveam timp sa profesez, de familie, de mine, de nimic. Tot timpul trebuia sa fiu cu echipa”. Si cu toate acestea, doctorul Irimia nu a putut sta departe de colaborarea cu fotbalistii. Unul dintre cei mai importanti pacienti ai sai a fost insusi marele atacant al Germaniei, Rudi Voller. Doctorul Irimia l-a tratat pe fostul international de o accidentare la umar. Au urmat binenteles si alti fotbalisti din Bundesliga, pe care doctorul roman i-a tratat cu succes. Vizavi de fotbalistii romani, Irimia spune ca i-a facut placere sa lucreze cu generatia Mexic 70′, care era cu mult mai disciplinata decat cea de astazi. „Pe vremea aia erau alti fotbalisti, cu o alta rezistenta fizica. Cornel Dinu, fratii Nunweiller erau atleti desavarsiti. Si va mai spun ceva: daca Dobrin juca acum, nu stiu daca se mai stia ceva de Messi”.

Carte de vizita

Medicul Stefan Irimia a absolvit in anul 1972 Facultatea de Medicina a Universitatii Bucuresti. Intre 1972 si 1976 s-a perfectionat ca medic ortoped la Spitalul Universitar din Bucuresti. Intre 1976 si 1982 a fost medic-sef ortopedie – traumatologie la Spitalul de Urgenta din Bucuresti. Intre 1983 si 1990 a fost medic-sef ortopedie la diverse spitale din Lippstadt, Ludwigshafen si Kamp-Lintfort. In 1991 s-a stabilit in Aschaffenburg si a lucrat la cabinetul comun in cadrul centrului ambulator al clinicii Gr