Pelerinajul de Sfânta Parascheva se va desfășura cu anumite restricții și doar ieșenii au voie să participe. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, luni seară, că a fost luată decizia permiterii sărbătorilor religioase, însă numai cu participanți din localitatea respectivă.
În fiecare an, în preajma zilei de 14 octombrie, Iaşiul era „invadat” de numeroși credincioși care participau la unul dintre cele mai mari pelerinaje din România. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași este organizat în perioada 8-15 octombrie. (CITEȘTE ȘI: TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE SFÂNTA PARASCHEVA. CE NU AI VOIE SĂ FACI)
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor au anunţat că nu vor mai fi aduse în pelerinaj moaştele altor sfinţi din ţară sau străinătate, scrie Agerpres. Dacă în fiecare an evenimentul aduna mii de români ortodocşi, dar şi romano-catolici din ţară şi străinătate, în acest an lucrurile o să stea complet diferit. Potrivit anunțului făcut luni seara de Raed Arafat, la pelerinajul de Sfânta Parascheva au voie să participe doare ieșenii.
Ministrul Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat au anunțat luni seară mai multe măsuri adoptate de CNSU, printre care și cele cu privire la sărbătorile religioase. (VEZI ȘI: NOI RESTRICȚII DURE PENTRU CAPITALĂ? DSP PROPUNE ÎNCHIDEREA RESTAURANTELOR ȘI INTERZICEREA EVENIMENTELOR PRIVATE CU MAI MULT DE 50 DE PERSOANE)
Astfel, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că a fost luată decizia permiterii sărbătorilor religioase, însă numai cu participanți din localitatea respectivă.
„O alta decizie: referitor la organizarea sărbătorilor religioase, sunt permise numai celor cu domiciliul în localitatea unde se desfășoară, fără pelerini din alte localități. Riscul major nu este numai participarea, ci și pe durata transportului sau înapoi acasă”, a declarat Raed Arafat.