Puțini știu acest lucru! Ce se întâmplă în organismul unui bărbat, dacă nu a mai făcut amor de 4 săptămâni
Se spune că stresul este boala secolului, însă acesta poate avea efecte adverse nebănuite asupra relațiilor de cuplu. Ce se întâmplă în organismul unui bărbat, dacă nu a mai făcut amor de 4 săptămâni? Specialiștii trag un semnal de alarmă!
Fie că vorbim despre termene limită la muncă, fie că ne referim la stresul de zi cu zi, nu doar viața socială are de suferit, ci și sănătatea fizică și mentală. Potrivit unui studiu realizat de Dr. Debra W. Soh, cercetător în neuroștiințe, viața bărbaților se schimbă radical în lipsa contactului sexual.
În timpul orgasmului, corpul eliberează endorfine. Endorfinele sunt substanțe chimice secretate de organism ce au rolul de a lupta împotriva stresului și sunt asociate cu un calmant al durerii și, ca un stimulent al stării de bine.
Sexul are un rol destul de important în viața oamenilor. Plăcerea resimțită la nivel celular poate duce la îmbunătățirea vieții de zi cu zi. Eliberarea a trei hormoni, în special, facilitează un somn mai bun: oxitocina, prolactina și dopamina.
Ce se întâmplă în organismul unui bărbat, dacă nu a mai făcut amor de 4 săptămâni
Lipsa activității sexuale poate duce la o creștere a tensiunii arteriale. Un studiu din 2006, din revista medicală Biological Psychology, a constatat că persoanele care făceau sex regulat aveau un nivel mai scăzut al tensiunii arteriale decât cele care nu făceau sex.
Cu alte cuvinte, cu cât frecvența contactului sexual este mai mare cu atât răspunsul fiziologic al organismului la stres se îmbunătățește, ceea ce duce la o menținerea tensiunii arteriale în parametri normali.
Un studiu din 2010, publicat în American Journal of Cardiology, a constatat că bărbații care fac sex de cel puțin două ori pe săptămână aproape că și-au redus la jumătate riscul de boli de inimă.
De asemena, funcția cognitivă poate avea de suferit. Un studiu din 2013, publicat de cercetătorii din Maryland, a constatat că activitatea sexuală la șobolani a dus la îmbunătățirea funcției cognitive și a funcției hipocampale. (Hipocampul este o parte a creierului care este în mare parte responsabilă pentru memorie).
Un studiu realizat în 2008, în American Journal of Medicine, a concluzionat că bărbații de 50, 60 și 70 de ani care nu erau activi din punct de vedere sexual erau mai predispuși să sufere de disfuncție erectilă.
Sistemul imunitar are și el de suferit în lipsa vieții sexuale, după cum au descoperit psihologii Carl Charnetski și Francis Brennan Jr. Aceștia au efectuat un studiu în care au cerut pacienților care făceau sex o dată sau de două ori pe săptămână să ofere mostre de salivă. S-a constatat că aceste mostre conțineau o concentrație extrem de mare de imunoglobulină A, un anticorp care distruge răceala obișnuită.
Sursa foto: Pixabay