Puțini șoferi știu! Ce trebuie să faci dacă întâlnești acest semn de circulație, cu o săgeata portocalie. Unde poate fi văzut indicatorul rutier problematic

Publicat: 18/02/2023 | 16:59
Sursă foto: ziarulromanesc.de

Semnul de circulație cu o săgeată portocalie nu este des întâlnit, însă, nici nu este un indicator ce trebuie ignorat, atunci când îl vezi. Ce trebuie să faci dacă întâlnești acest semn și unde poate fi văzut indicatorul. Află toate explicațiile în următorul articol.

Puțini șoferi sunt cei care știu, ori au văzut acest semn de circulație. Indicatorul cu săgeata portocalie se găsește doar pe autostrăzi, spre exemplu, în Germania. Semnul indică o săgeată portocalie pe un fundal alb încadrat de o margine neagră.

Vezi și: ATENŢIE, ŞOFERI! CE REPREZINTĂ SEMNELE RUTIERE DIN IMAGINE? EŞTI OBLIGAT SĂ LE RESPECŢI

Astfel, semnul de circulație indică șoferilor o rută ocolitoare sau devierea traseului de pe autostradă. Rutele alternative vor duce șoferul la aceeași destinație. Totodată, drumul alternativ se va efectua tot pe autostradă, acolo unde traficul nu este atât de intens, ori acolo unde există posibilitatea de blocaje rutiere. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmărești săgeata portocalie până la final. Sfârșitul traseului ocolitor este semnalizat cu o săgeată portocalie tăiată. De menționat este faptul că  indicatorul rutier este opțional pentru șoferi.

Semnul de circulație din cauza căruia mulți șoferi primesc amendă

Noul semn de circulație a apărut tot în Germania. Din cauza faptului că nu este atât de cunoscut, mulți dintre șoferi fac multe confuzii. Semnul este reprezentat de figurile mașină, bicicletă și motocicletă.  Semnul indică interzicerea depășirii, ceea ce înseamnă că bicicletele și mopedurile nu pot fi depășite.

Vezi și: SEMNUL RUTIER CU 3 SĂGEŢI ALBE ŞI O LINIE CARE I-A ÎNNEBUNIT PE ŞOFERI! CE ÎNSEAMNĂ, DE FAPT

Semnul de circulație a intrat în vigoare în anul 2020, când a fost făcută și modificarea Legii privind Circulația Rutieră care prevede creșterea siguranței în trafic și are ca scop motivarea șoferilor de a folosi biciclete în trafic, pentru a putea fluidiza traficul și pentru a reduce poluarea.

Sursă foto: ziarulromanesc.de