Oamenii tind să curețe foarte bine majoritatea alimentelor pe care le achiziționează fie de la piață, fie la magazin, însă specialiștii au demonstrat în nenumărate rânduri că această activitate poate fi nocivă pentru consumatori. Există o listă de alimente care nu trebuie spălate înainte de a fi folosite, iar în cele ce urmează vă vom explica și de ce.
Bacteriile care se află în majoritatea alimentelor pe care le consumăm în viața de zi cu zi nu pot fi eliminate atât de ușor, ba din contră, introducerea acestora în apă poate facilita răspândirea unor substanțe toxice pentru organism. De asemenea, trebuie să luăm în calcul și faptul că bacteriile au nevoie de temperaturi foarte ridicate pentru a dispărea.
Ciuperci – Foarte multe persoane tind să introducă ciupercile în apă, deoarece consideră că așa le pot curăța mai bine, însă acest lucru este total eronat. Pentru a te putea de consistența și gustul plăcut al ciupercilor, tot ce trebuie să faci este să le cureți cu grijă pentru a elimina pământul de pe ele și alte elemente aflate la suprafață. În momentul gătirii, toate bacteriile vor dispărea.
Ouă – Ouăle fac parte din categoria celor mai consumate produse din România, tocmai de aceea sunt comercializate în majoritatea lanțurilor mari de magazine. Totuși, trebuie să știți faptul că acestea nu ar trebui băgate sub jetul de apă imediat după ce le cumpărați din magazin, deoarece coaja are pe deasupra o substanță menită să protejeze, iar dispariția acesteia ar putea duce la alterarea conținutului.
Paste – Cunoscătorii și consumatorii de paste știu, cu siguranță, că acest aliment nu trebuie pus sub jetul de apă rece înainte de a fi gătite, însă există în continuare multe persoane care fac asta. Amidonul din paste își va face simțită prezența foarte repede în acest caz.
CITEȘTE ȘI: ALIMENTELE CARE TE SCAPĂ DE BURTĂ. ARD GRĂSIMILE INSTANT
Carne de porc – De foarte multe ori oamenii sunt tentați să spele carnea de porc imediat după ce o cumpără de la măcelărie pentru a se asigura că aceasta este curată. Ceea ce mulți nu știu este că aceasta este spălată cu apă rece de către cei care o tranșează și astfel, apar câteva bacterii ce pot fi îndepărtate doar în momentul în care acest aliment este supus unor temperaturi ridicate. Așa că, pentru a preveni îmbolnăvirea, fierbeți carnea de porc înainte de a o găti și aruncați prima apă.
Carne de pui – Precum în cazul anterior, carnea de pui are nevoie de foarte multă atenție la detalii. Oamenii obișnuiesc să o folosească foarte des, tocmai de aceea consideră că știu cum să o pregătească înainte de a o servi în farfurie. Ei bine, trebuie să ținem cont de faptul că în momentul fierberii, pe lângă că acest aliment scapă de eventualele bacterii aflate pe suprafața sa, carnea capătă un gust și mai bun.