Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că pe fiecare ou trebuie să fie aplicate, prin șanțare, un cod de marcat. În continuare, vă prezentăm ce semnifică fiecare cifră. Puțini români știu acest lucru.
Potrivit ANPC, sistemul de creştere al păsărilor este reprezentat de o cifre de la 0 la 3, după cum urmează:
(VEZI AICI: CÂT COSTĂ OUĂLE DE PAȘTE ÎN 2022. EUROPA ÎNREGISTREAZĂ CEL MAI MARE VAL DE SCUMPIRI DIN ULTIMII ANI)
Totodată, pe ouă mai este trecut:
Pe ou se mai aplică data până la care poate fi consumat. Data durabilităţii minimale (DDM) trebuie fixată la mai puţin de 28 de zile după data ouatului.
Oul este un aliment destul de controversat şi există nutriţionişti care spun că ar fi mai bine să fie evitat din cauza colesterolului şi a grăsimilor. Cu toate acestea, studiile din ultima vreme au scos la iveală faptul că aceste controverse ar putea fi doar nişte mituri şi că acest aliment are foarte multe proprietăţi.
(NU RATA: CRIZĂ DE OUĂ PE PIAŢA DIN SUCEAVA! NU O SĂ-ŢI VINĂ SĂ CREZI CÂT A AJUNS SĂ COSTE UN OU)
Ce se ştie despre ou este că în gălbenuş se găsesc 13 nutrienţi esenţiali. De asemenea, oul este şi o sursă foarte bună de vitamina B, vitamina A, dar şi o sursă grozavă de iod, care ajută la generarea hormonilor tiroidieni. Conţine, totodată, fosfor, esenţial pentru dezvoltarea dinţilor şi a oaselor.