Dialog pe cord deschis! Dr. STANISLAV RURAC - o importantă lecție despre sănătatea inimii
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Exclusiv » Putin, aspru criticat de bloggeri pentru modul în care îi tratează pe soldații săi. Invazia a început cu rezerve insuficiente și militari nepregătiți

Putin, aspru criticat de bloggeri pentru modul în care îi tratează pe soldații săi. Invazia a început cu rezerve insuficiente și militari nepregătiți

De: Alina Nistor 28/05/2022 | 09:00

Un nou atac neașteptat lovește Kremlinul, în timp ce armata rusă suferă pierderi la toate capitolele, în urma invaziei din Ucraina. Bloggerii militari îl critică pe Putin pentru modul în care îi tratează pe militarii mobilizați cu forța în regiunile Donețk și Lugansk, se arată într-un documentar realizat de Gândul.ro.

Fostul ofițer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei Igor Girkin a amplificat criticile aduse de bloggerii care discutau un videoclip în care un batalion din Donețk făcea apel la șeful lor, Denis Pușilin, cu privire la maltratarea militarilor mobilizați în forță.

Totodată, acesta acuză conducerea rusă că invazia a început cu rezerve insuficiente și militari nepregătiți. Asta în condițiile în care forțele ucrainene își pregătesc cu succes trupele pentru contraofensivă. Deși forțele ucrainene s-ar fi pregătit să atace zonele ocupate din Donbas cu un an înainte, Girkin susține că Rusia nu a furnizat soldaților din republicile sale arme noi ca să îi ajute.

(VEZI ȘI: CONSPIRAȚIE ANTI-PUTIN! CINE SUNT POSIBILII SUCCESORI AI LIDERULUI DE LA KREMLIN)

Prin intermediul răspunsurilor bloggerilor la videoclipul cu batalionul din Donețk, națiunile anti-Kremlin demonstrează acum rezonanța puternică pe care o pot avea. Această schimbare este una dintre cele mai vizibile și notabile inflexiuni ale vocilor rusești independente, care anterior au fost puternic în favoarea regimului Putin.

Răspunsul bloggerilor vine și în urma faptului că rușii rămân fără armament adecvat.

Trupele de invazie caută alte metode de a lovi

În acest sens, Statul Major General ucrainean a afirmat că, din cauza lipsei tot mai mari de arme de înaltă precizie, trupele de invazie caută alte metode de a lovi infrastructuri critice și au intensificat utilizarea avioanelor pentru a sprijini ofensiva.

Direcția principală de informații ucraineană  sau GUR este o subdiviziune a Ministerului Apărării din Ucraina. Direcția principală de informații își desfășoară activitatea în sferele militare, politice, tehnice, economice, de semnale, informaționale și de mediu.

GUR a remarcat că până la 60% din stocul de arme de înaltă precizie al Rusiei a fost deja epuizat.

Putin ar avea mari probleme cu tancurile pe care le trimite în Ucraina

De asemenea, informațiile sunt în concordanță cu rapoartele anterioare ale oficialilor occidentali din domeniul apărării, potrivit cărora rușii se bazează din ce în ce mai mult pe bombele obișnuite, deoarece se confruntă cu dificultăți în refacerea stocurilor de muniții de precizie.

Principalul motiv au fost sancțiunile care au vizat producția industrială de apărare a Rusiei.

Lipsa armelor de precizie va duce la creșterea atacurilor asupra civililor

Experții susțin totuși că lipsa armelor de înaltă precizie va duce la o creștere a atacurilor nediscriminatorii asupra infrastructurii critice și civile. În lipsa armamentului, aceștia au început să scoată pe câmpul de luptă și tancurile T-62 din epoca sovietică.

Asta după ce un videoclip în care a fost surprins un tren de marfă care transporta vehicule militare rusești T-62 a circulat pe toate rețelele de socializare. Trenul se afla în gara din Melitopol, în sud-estul Ucrainei, aproape de actuala linie a frontului.

Decizia de a reactiva aceste mijloace a scos la iveală însă mai multe ipoteze. Potrivit experților, tancurile ar fi fost scoase din depozitele din Crimeea și regiunea Rostov pentru a putea fi furnizate milițiilor pro-ruse, care sunt echipate cu sisteme nu atât de moderne.

Luptătorii ar urma să le folosească pentru a forma o baricadă. Alți experți susțin că utilizarea acestor tancuri reprezintă un semnal al necesității de a trimite pe front tancuri care trebuie să înlocuiască pierderile din ultimele luni.

Arme de muzeu

Vechile tancuri sovietice, nu foarte performante, au stat până acum în depozite, deseori în condiții improprii. Uniunea Sovietică a început să fabrice tancurile principale de luptă T-62 în 1961,  ca un rival al modelului FV4201 Chieftain din Marea Britanie și al tancului de luptă american M60 Patton.

Modelul a fost un tanc principal de luptă proiectat, dezvoltat și fabricat mai întâi în Uniunea Sovietică, după aceea în Cehoslovacia și Coreea de Nord. T-65 a înlocuit parțial tancul T-55.

(NU RATA: VEDETE PRO ȘI CONTRA LUI VLADIMIR PUTIN. PERSONALITĂȚILE PLANETEI S-AU ÎMPĂRȚIT ÎN DOUĂ TABERE)

În urma producției inițiale, care a început în 1962, în jur de 20.000 de tancuri T-62 au fost construite în următorii opt ani. Cu toate acestea, T-62 nu a avut performanțele la care producătorii sovietici speraseră inițial.

O cadență lentă de tragere, dar și problemele legate de precizia tunului principal au împiedicat uneori T-62 să își atingă obiectivele. Producția tancului a încetat în 1975.

Cu toate acestea, la începutul anilor 80, sovieticii au început un program de modernizare a T-62, care a inclus un blindaj îmbunătățit, un motor mai puternic și un sistem de control al focului îmbunătățit.

Tancurile T-62 sunt inferioare tancurilor moderne

Tancurile T-62 sunt inferioare din toate punctele de vedere tancurilor rusești mai moderne, remarcă analistul militar Chris Owen. Cu alte cuvinte, tancurile nu ar face față pe front. Acestea au un tun de 115 milimetri, față de 125 cum regăsim la tancurile moderne.

Totodată, blindajul este unul mai subțire, dispun de sisteme de control al focului și radio învechite și nu au încărcător manual. În plus, tancurile T-62 nu au capacități de luptă pe timp de noapte, vitezele sunt considerabil mai reduse, iar cadența de tragere este mai mică.

Pe lângă toate acestea, T-62 are și probleme logistice. În timp ce succesoarele sale, T-72, T-80 și T-90 au o construcție similară, cu piese și muniție comune și un grad ridicat de interoperabilitate, T-62 are o descendență total diferită.

Deși T-62 ar fi trebuit să fie complet retrase din uz și să fie eliminate din anul 2011, Federația Rusă a trimis aceste tancuri în Siria, în sprijinul armatei președintelui Bashar al-Assad.

(CITEȘTE AICI: A ÎNCEPUT RĂZBOIUL DE GHERILĂ ÎN RUSIA! „BIROURILE MILITARE DE ÎNROLARE SUNT ÎN FLĂCĂRI!”)

În acest caz, tancurile au fost vopsite cu marcaje asemănătoare cu cele ale tancurilor care se află acum în Ucraina.  T-62 au jucat un rol important și în invazia sovietică din Afganistan din anii 80, în conflictul ruso-cecen din anii 90 și în conflictul din Georgia din anul 2008.

Potrivit Institutului Internațional pentru Studii Strategice, Moscova are în depozite în jur de 10.000 de tancuri și 8.500 de alte vehicule blindate – 2.500 dintre acestea fiind tancuri T-62.

Precedentele istorice

The Drive  susține că, ținând cont că unele dintre tancurile care se află în aceste depozite sunt, cel puțin declarativ, ceva mai moderne, mobilizarea tancurilor T-62 este oarecum greu de explicat.

Analiști independenți au spus că este puțin probabil ca Rusia să își reactiveze cele mai vechi modele T-62 pentru conflictul din Ucraina, deoarece versiunile modernizate ar fi mai potrivite pentru luptă.

În plus, condițiile în care au fost depozitate aceste tancuri au fost deseori nepotrivite, ceea ce înseamnă că vechile T-62 ar putea fi acum într-o stare chiar mai proastă decât erau atunci când au fost mutate inițial în depozit.

Însă, în același timp, experții vin cu explicații pentru mobilizarea rușilor. Precedentele istorice sugerează că Rusia se bazează adesea pe cantitate, în detrimentul calității.

(VEZI AICI: PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL: ”ACEST LUCRU LE VA DA DE GÂNDIT!”. RUSIA A LANSAT RACHETA ”SATAN”)

Astfel, în vreme ce reactivarea tancurilor T-62 nu ar rezolva complet problema pierderilor de blindate suferite de Rusia, ele ar putea oferi pur și simplu numărul necesar de vehicule de război de care Moscova are nevoie pentru a-și susține progresele obținute pe câmpul de luptă.

Totodată, impactul puternic pe care forțele ucrainene l-au avut prin rezistența lor este scos în evidență. Dincolo de echipamentele ruse distruse, este pusă la îndoială și capacitatea Rusiei de a avea pregătite tancuri mai avansate, după cele trei luni de război, mai ales că sancțiunile occidentale au blocat aprovizionarea cu unele componente vitale.

Documentarea acestui material a fost realizată de Gândul.ro

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Cadul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat apoi studii universitare de masterat, ”Marketing Politic și Comunicare”, în cadrul aceleiași universități. citeste mai mult
Parteneri
Actor celebru, diagnosticat cu cancer la doar 47 de ani. Anunțul șocant: „Am cancer colorectal”
Actor celebru, diagnosticat cu cancer la doar 47 de ani. Anunțul șocant: „Am cancer colorectal”
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Ileana Sterp, în lacrimi de ziua ei. Ce s-a întâmplat la restaurant între sora lui Culiță și Daniela Iliescu i-a surprins pe toți! Și logodnica artistului a început să plângă | VIDEO
Ileana Sterp, în lacrimi de ziua ei. Ce s-a întâmplat la restaurant între sora lui...
Se deschide cel mai mare șantier din România. Se caută 22 000 de muncitori care să construiască 38 de tuneluri pe Autostrada Unirii
Se deschide cel mai mare șantier din România. Se caută 22 000 de muncitori care...
Ce își dorește, de fapt, Putin de la alegerile din SUA. Motivul pentru care Trump nu mai pare un pariu câștigător
Ce își dorește, de fapt, Putin de la alegerile din SUA. Motivul pentru care Trump...
Buni de plată, fără armată și cu rusa limbă oficială de stat. Cum arată „planul de pace” al lui Putin pentru Ucraina
Buni de plată, fără armată și cu rusa limbă oficială de stat. Cum arată „planul...
După câți KM se schimbă plăcuțele de frână. Care sunt primele semne de uzură și cum le recunoști
După câți KM se schimbă plăcuțele de frână. Care sunt primele semne de uzură și...
O femeie asiatică, în vârstă de 42 de ani, a fost descoperită fără suflare în Voluntari. Ce spun vecinii în legătură cu victima
O femeie asiatică, în vârstă de 42 de ani, a fost descoperită fără suflare în...
Mama lui Cristian Cioacă, convinsă că Elodia este în viață:
Mama lui Cristian Cioacă, convinsă că Elodia este în viață: "Într-un loc izolat, pensiunea familiei...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât muncește bărbatul meu?”
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Primele imagini cu CRBL după operație! Așa a ajuns să arate artistul după blefaroplastie
Primele imagini cu CRBL după operație! Așa a ajuns să arate artistul după blefaroplastie
Care va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025
Care va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025
BANCUL ZILEI. – Bulă, de acum o să înveți 25 de ore pe zi!
BANCUL ZILEI. – Bulă, de acum o să înveți 25 de ore pe zi!
Descoperă Oferta LIDL Black Friday 2024: Ustensile Parkside pentru meșteri
Descoperă Oferta LIDL Black Friday 2024: Ustensile Parkside pentru meșteri
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au...
LIVE TEXT Rezultate alegeri SUA 2024. Donald Trump vs Kamala Harris pentru Casa Albă. Noi amenințări cu bombă la mai multe secții de votare. Update
LIVE TEXT Rezultate alegeri SUA 2024. Donald Trump vs Kamala Harris pentru Casa Albă. Noi...
Ce să adaugi în cafeaua de dimineață ca să arzi caloriile. Vei pierde rapid kilograme
Ce să adaugi în cafeaua de dimineață ca să arzi caloriile. Vei pierde rapid kilograme
Viața la bloc 2024. Administratorul asociației de proprietari este obligat. Trebuie să verifice în fiecare lună
Viața la bloc 2024. Administratorul asociației de proprietari este obligat. Trebuie să verifice în fiecare...
Prima imagine cu Irinel Columbeanu după ce a făcut un nou AVC şi medicii au ajuns de urgenţă la azil
Prima imagine cu Irinel Columbeanu după ce a făcut un nou AVC şi medicii au...
Cel mai bun mouse pentru jucătorii de titluri eSports
Cel mai bun mouse pentru jucătorii de titluri eSports
Benjamin Netanyahu îl demite pe ministrul Apărării, Yoav Gallant
Benjamin Netanyahu îl demite pe ministrul Apărării, Yoav Gallant
Simona Halep a făcut o nouă schimbare de look. Fanii au fost încântați: “Ești superbă, arăți deosebit”
Simona Halep a făcut o nouă schimbare de look. Fanii au fost încântați: “Ești superbă,...
Cele mai mortale accidente feroviare din lume. Nimeni n-a scăpat viu
Cele mai mortale accidente feroviare din lume. Nimeni n-a scăpat viu
Denise Rifai, prima reacție după fotografiile cu Geoană în vizite la Ana Cătăuță: „Mihaela, dragostea mea, putea fi citit Ana Maria, dragostea mea!”
Denise Rifai, prima reacție după fotografiile cu Geoană în vizite la Ana Cătăuță: „Mihaela, dragostea...
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
De ce a amânat Virgil Ianțu să se căsătorească cu mama fiicei sale. După 22 de ani de relație a decis să  facă pasul cel mare
De ce a amânat Virgil Ianțu să se căsătorească cu mama fiicei sale. După 22...
Se pregătește construirea unui drum de mare viteză prin munți. Va avea 16 tuneluri, 60 de poduri și ar trebui să fie gata în 5 ani
Se pregătește construirea unui drum de mare viteză prin munți. Va avea 16 tuneluri, 60...
Patru zodii care vor fi cu norocul la maxim până pe 10 noiembrie. Se întâmplă lucruri fascinante în viețile lor
Patru zodii care vor fi cu norocul la maxim până pe 10 noiembrie. Se întâmplă...
Baba Vanga, profeții teribile pentru anul 2025. Ce s-ar putea întâmpla în câteva luni: „Urmează o apocalipsă”
Baba Vanga, profeții teribile pentru anul 2025. Ce s-ar putea întâmpla în câteva luni: „Urmează...
×