DAN DIACONESCU, dezvăluiri bombă! AU FOST SAU NU ASASINAȚI Eminescu, Preda și Păunescu?
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Exclusiv » Putin, aspru criticat de bloggeri pentru modul în care îi tratează pe soldații săi. Invazia a început cu rezerve insuficiente și militari nepregătiți

Putin, aspru criticat de bloggeri pentru modul în care îi tratează pe soldații săi. Invazia a început cu rezerve insuficiente și militari nepregătiți

De: Alina Nistor 28/05/2022 | 09:00

Un nou atac neașteptat lovește Kremlinul, în timp ce armata rusă suferă pierderi la toate capitolele, în urma invaziei din Ucraina. Bloggerii militari îl critică pe Putin pentru modul în care îi tratează pe militarii mobilizați cu forța în regiunile Donețk și Lugansk, se arată într-un documentar realizat de Gândul.ro.

Fostul ofițer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei Igor Girkin a amplificat criticile aduse de bloggerii care discutau un videoclip în care un batalion din Donețk făcea apel la șeful lor, Denis Pușilin, cu privire la maltratarea militarilor mobilizați în forță.

Totodată, acesta acuză conducerea rusă că invazia a început cu rezerve insuficiente și militari nepregătiți. Asta în condițiile în care forțele ucrainene își pregătesc cu succes trupele pentru contraofensivă. Deși forțele ucrainene s-ar fi pregătit să atace zonele ocupate din Donbas cu un an înainte, Girkin susține că Rusia nu a furnizat soldaților din republicile sale arme noi ca să îi ajute.

(VEZI ȘI: CONSPIRAȚIE ANTI-PUTIN! CINE SUNT POSIBILII SUCCESORI AI LIDERULUI DE LA KREMLIN)

Prin intermediul răspunsurilor bloggerilor la videoclipul cu batalionul din Donețk, națiunile anti-Kremlin demonstrează acum rezonanța puternică pe care o pot avea. Această schimbare este una dintre cele mai vizibile și notabile inflexiuni ale vocilor rusești independente, care anterior au fost puternic în favoarea regimului Putin.

Răspunsul bloggerilor vine și în urma faptului că rușii rămân fără armament adecvat.

Trupele de invazie caută alte metode de a lovi

În acest sens, Statul Major General ucrainean a afirmat că, din cauza lipsei tot mai mari de arme de înaltă precizie, trupele de invazie caută alte metode de a lovi infrastructuri critice și au intensificat utilizarea avioanelor pentru a sprijini ofensiva.

Direcția principală de informații ucraineană  sau GUR este o subdiviziune a Ministerului Apărării din Ucraina. Direcția principală de informații își desfășoară activitatea în sferele militare, politice, tehnice, economice, de semnale, informaționale și de mediu.

GUR a remarcat că până la 60% din stocul de arme de înaltă precizie al Rusiei a fost deja epuizat.

Putin ar avea mari probleme cu tancurile pe care le trimite în Ucraina

De asemenea, informațiile sunt în concordanță cu rapoartele anterioare ale oficialilor occidentali din domeniul apărării, potrivit cărora rușii se bazează din ce în ce mai mult pe bombele obișnuite, deoarece se confruntă cu dificultăți în refacerea stocurilor de muniții de precizie.

Principalul motiv au fost sancțiunile care au vizat producția industrială de apărare a Rusiei.

Lipsa armelor de precizie va duce la creșterea atacurilor asupra civililor

Experții susțin totuși că lipsa armelor de înaltă precizie va duce la o creștere a atacurilor nediscriminatorii asupra infrastructurii critice și civile. În lipsa armamentului, aceștia au început să scoată pe câmpul de luptă și tancurile T-62 din epoca sovietică.

Asta după ce un videoclip în care a fost surprins un tren de marfă care transporta vehicule militare rusești T-62 a circulat pe toate rețelele de socializare. Trenul se afla în gara din Melitopol, în sud-estul Ucrainei, aproape de actuala linie a frontului.

Decizia de a reactiva aceste mijloace a scos la iveală însă mai multe ipoteze. Potrivit experților, tancurile ar fi fost scoase din depozitele din Crimeea și regiunea Rostov pentru a putea fi furnizate milițiilor pro-ruse, care sunt echipate cu sisteme nu atât de moderne.

Luptătorii ar urma să le folosească pentru a forma o baricadă. Alți experți susțin că utilizarea acestor tancuri reprezintă un semnal al necesității de a trimite pe front tancuri care trebuie să înlocuiască pierderile din ultimele luni.

Arme de muzeu

Vechile tancuri sovietice, nu foarte performante, au stat până acum în depozite, deseori în condiții improprii. Uniunea Sovietică a început să fabrice tancurile principale de luptă T-62 în 1961,  ca un rival al modelului FV4201 Chieftain din Marea Britanie și al tancului de luptă american M60 Patton.

Modelul a fost un tanc principal de luptă proiectat, dezvoltat și fabricat mai întâi în Uniunea Sovietică, după aceea în Cehoslovacia și Coreea de Nord. T-65 a înlocuit parțial tancul T-55.

(NU RATA: VEDETE PRO ȘI CONTRA LUI VLADIMIR PUTIN. PERSONALITĂȚILE PLANETEI S-AU ÎMPĂRȚIT ÎN DOUĂ TABERE)

În urma producției inițiale, care a început în 1962, în jur de 20.000 de tancuri T-62 au fost construite în următorii opt ani. Cu toate acestea, T-62 nu a avut performanțele la care producătorii sovietici speraseră inițial.

O cadență lentă de tragere, dar și problemele legate de precizia tunului principal au împiedicat uneori T-62 să își atingă obiectivele. Producția tancului a încetat în 1975.

Cu toate acestea, la începutul anilor 80, sovieticii au început un program de modernizare a T-62, care a inclus un blindaj îmbunătățit, un motor mai puternic și un sistem de control al focului îmbunătățit.

Tancurile T-62 sunt inferioare tancurilor moderne

Tancurile T-62 sunt inferioare din toate punctele de vedere tancurilor rusești mai moderne, remarcă analistul militar Chris Owen. Cu alte cuvinte, tancurile nu ar face față pe front. Acestea au un tun de 115 milimetri, față de 125 cum regăsim la tancurile moderne.

Totodată, blindajul este unul mai subțire, dispun de sisteme de control al focului și radio învechite și nu au încărcător manual. În plus, tancurile T-62 nu au capacități de luptă pe timp de noapte, vitezele sunt considerabil mai reduse, iar cadența de tragere este mai mică.

Pe lângă toate acestea, T-62 are și probleme logistice. În timp ce succesoarele sale, T-72, T-80 și T-90 au o construcție similară, cu piese și muniție comune și un grad ridicat de interoperabilitate, T-62 are o descendență total diferită.

Deși T-62 ar fi trebuit să fie complet retrase din uz și să fie eliminate din anul 2011, Federația Rusă a trimis aceste tancuri în Siria, în sprijinul armatei președintelui Bashar al-Assad.

(CITEȘTE AICI: A ÎNCEPUT RĂZBOIUL DE GHERILĂ ÎN RUSIA! „BIROURILE MILITARE DE ÎNROLARE SUNT ÎN FLĂCĂRI!”)

În acest caz, tancurile au fost vopsite cu marcaje asemănătoare cu cele ale tancurilor care se află acum în Ucraina.  T-62 au jucat un rol important și în invazia sovietică din Afganistan din anii 80, în conflictul ruso-cecen din anii 90 și în conflictul din Georgia din anul 2008.

Potrivit Institutului Internațional pentru Studii Strategice, Moscova are în depozite în jur de 10.000 de tancuri și 8.500 de alte vehicule blindate – 2.500 dintre acestea fiind tancuri T-62.

Precedentele istorice

The Drive  susține că, ținând cont că unele dintre tancurile care se află în aceste depozite sunt, cel puțin declarativ, ceva mai moderne, mobilizarea tancurilor T-62 este oarecum greu de explicat.

Analiști independenți au spus că este puțin probabil ca Rusia să își reactiveze cele mai vechi modele T-62 pentru conflictul din Ucraina, deoarece versiunile modernizate ar fi mai potrivite pentru luptă.

În plus, condițiile în care au fost depozitate aceste tancuri au fost deseori nepotrivite, ceea ce înseamnă că vechile T-62 ar putea fi acum într-o stare chiar mai proastă decât erau atunci când au fost mutate inițial în depozit.

Însă, în același timp, experții vin cu explicații pentru mobilizarea rușilor. Precedentele istorice sugerează că Rusia se bazează adesea pe cantitate, în detrimentul calității.

(VEZI AICI: PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL: ”ACEST LUCRU LE VA DA DE GÂNDIT!”. RUSIA A LANSAT RACHETA ”SATAN”)

Astfel, în vreme ce reactivarea tancurilor T-62 nu ar rezolva complet problema pierderilor de blindate suferite de Rusia, ele ar putea oferi pur și simplu numărul necesar de vehicule de război de care Moscova are nevoie pentru a-și susține progresele obținute pe câmpul de luptă.

Totodată, impactul puternic pe care forțele ucrainene l-au avut prin rezistența lor este scos în evidență. Dincolo de echipamentele ruse distruse, este pusă la îndoială și capacitatea Rusiei de a avea pregătite tancuri mai avansate, după cele trei luni de război, mai ales că sancțiunile occidentale au blocat aprovizionarea cu unele componente vitale.

Documentarea acestui material a fost realizată de Gândul.ro

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Cadul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat apoi studii universitare de masterat, ”Marketing Politic și Comunicare”, în cadrul aceleiași universități. citeste mai mult
Parteneri
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat”. Ce nu știa publicul
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut? Ei, bine, ați obținut!”
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Cu ce viteză a zburat racheta Oreşnik, lansată de Rusia asupra orașului Dnipro. Spionajul militar ucrainean oferă noi date
Cu ce viteză a zburat racheta Oreşnik, lansată de Rusia asupra orașului Dnipro. Spionajul militar...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Viorel Lis, prima apariție după ce Oana Lis a anunțat că este internat în spital! Ipostaza inedită în care s-au afișat cei doi
Viorel Lis, prima apariție după ce Oana Lis a anunțat că este internat în spital!...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților, de fiecare zi.”
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru. Ninsorile vor continua în 23 de judeţe
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
OPPO a prezentat noul telefon Find X8 Pro în România
OPPO a prezentat noul telefon Find X8 Pro în România
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Wow! Lidia Buble a fost înșelată de iubit! A povestit totul în detaliu, iar amanta nu-i era deloc străină
Wow! Lidia Buble a fost înșelată de iubit! A povestit totul în detaliu, iar amanta...
Produsul alimentar care a atins un nou record în România. Vânzările sunt estimate la 1 miliard de lei în 2024
Produsul alimentar care a atins un nou record în România. Vânzările sunt estimate la 1...
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Câți români au votat până acum
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate...
Şoferii cu permis categoria B care dau iar examen. Regula care nu ii lasă să conducă pe șosele
Şoferii cu permis categoria B care dau iar examen. Regula care nu ii lasă să...
Ronald Gavril face dezvăluiri intime din relaţia cu Anamaria Prodan. Ăsta este marele secret al impresarei!
Ronald Gavril face dezvăluiri intime din relaţia cu Anamaria Prodan. Ăsta este marele secret al...
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne...
Harry și Meghan Markle au făcut marele anunț privind mariajul lor. Au pus capăt!
Harry și Meghan Markle au făcut marele anunț privind mariajul lor. Au pus capăt!
Ultima etapă. Pensionarii care mai au patru luni la dispoziție pentru a-și rezolva dosarele
Ultima etapă. Pensionarii care mai au patru luni la dispoziție pentru a-și rezolva dosarele
Medicul Vlad Ciurea ne spune care sunt cele mai bune 3 alimente pentru un creier sănătos
Medicul Vlad Ciurea ne spune care sunt cele mai bune 3 alimente pentru un creier...
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am copilărit cu el
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am...
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă:
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
Minerva spune zodiile care își schimbă viața pe final de an. Ei sunt nativii care au noroc la bani. Era timpul să vină și vremea lor
Minerva spune zodiile care își schimbă viața pe final de an. Ei sunt nativii care...
Ce acte sunt necesare ca să poți vota la alegerile prezidențiale 2024, turul 1. Nu intri în cabina de vot fără aceste documente
Ce acte sunt necesare ca să poți vota la alegerile prezidențiale 2024, turul 1. Nu...
Gabriel Cotabiță a murit. Motivul decesului
Gabriel Cotabiță a murit. Motivul decesului
×