Psihoterapeutul Gina Chiriac a vorbit, în cadrul celui mai nou episod al podcastului Altceva cu Adrian Artene, despre cum pot fi accesate diverse programe din creierul nostru. De altfel, a pus accent pe mintea conștientă și cea inconștientă, care este în proporție de 95%. Informații prețioase a oferit și despre creierul copiilor cu vârsta până în 7 ani. Vă invităm să urmăriți nou episod al podcastului, care este disponibil deja de sâmbătă, 23 martie 2024!
Gina Chiriac, doctor în Psihologie, a atins subiecte care țin de natura umană și, uneori, dincolo de noi. În cadrul celui mai nou podcast Altceva cu Adrian Artene, a vorbit despre mintea inconștientă și cea conștientă, care se regăsește în proporție de 5 procente.
„Noi avem 2 părți din noi. O parte care are 95% pe care nu o cunoaștem și este formată din programele minții inconștiente. Pot să spun programe care se află în spațiu intrapsihic, pentru că ar fi multe de vorbit. E un curs de predat despre această minte inconștientă, dar o s-o numesc simplu așa. Și mai avem o parte care reprezintă 5%. Mintea noastră conștientă”, a spus Gina Chiriac, în podcastul Altceva cu Adrian Artene.
Copiii până în șapte ani au creierul construit pe frecvența undelor Theta. Ceea ce înseamnă că, drept ființă umană, ești „sugestionabil”, așa cum precizează Gina Chiriac, doctorul în Psihologie.
„Ce înseamnă sugestie? Să ai capacitatea de a primi și de a absorbi informații fără să le analizezi, fără să te împotrivești. Până în șapte ani, construim toate aceste programe subconștiente care reprezintă, cumva, esența a ceea ce vor deveni mai târziu programele mele de viață, scenariile de viață, credințele după care îmi trăiesc viața. Apoi, eu, ce pot să fac? Să spunem că pe la 18 ani descopăr că vreau să știu mai mult.
(…) Eu recomand ca în această muncă de cunoaștere interioară să întrebi de ce, dar și cum ai ajuns aici și cine trăiește asta din mine. Și o să ne dăm seama, cu timpul, că gândurile pe care le avem sunt, de fapt, niște programe care nu ne reprezintă. Pentru că eu am tot dreptul să am cea mai bună versiune a mea, să nu mă comport ca și o victimă”, a precizat doctorul în Psihologie.
„Alchimia este, de fapt, esența misticismului. Pentru că mistica ce înseamnă? Mistica înseamnă religia practică. Dacă eu deja îmi manifest puterea alchimică, atunci pot să mă antrenez cu traficul din București (n.r. referitor la discuția despre comportamentul ca victimă, în trafic), și să nu mai văd greutatea ca pe un obstacol.
(…) Dacă asta este harta din mintea mea și este plină de obstacole, atunci eu pot să las harta aceasta undeva deoparte și să înțeleg că m-a adus până aici și de aici încoace să construiesc propria mea hartă”, a mai spus Gina Chiriac.
Gina Chiriac este doctor în Psihologie, Psiholog Principal, Psihoterapeut Integrativ, Formator și Supervizor atestat European, Fondator & Președinte ARPI, Fondator și Președinte IESTCA, Fondator Institutul Neuropsy, Coerență Neuronală și Regenerare Celulară.
Conținutul ALTCEVA cu Adrian Artene poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.